gratis verzending & volgende dag in huis

Peultjes met rundvlees reepjes en Thaise dressing

Geplaatst op 01 september 2020 in categorie Vlees & Kipgerechten Rijstgerechten

Een recept hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Net als dit recept met een basis van groente, vlees en rijst. Het zijn juist de kruiden die een recept karakter geven. In dit geval krijgt het recept een Thais karakter met een dressing van vissaus, citroengras, limoen, honing en koriander. Een simpel recept, maar lekker en snel op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen

• 300 gram peultjes
• 200 gram biefstuk
• 100 gram zilvervliesrijst of basmatirijst
• 1 stengel sereh (citroengras)
• 1/2 limoen
• 1 eetlepel vissaus
• 1/2 eetlepel vloeibare honing
• 2 eetlepels olijfolie
• 1/2 zakje verse koriander (à 15 g)

 

peultjes met rundvlees reepjes en Thaise dressing

Zo maak je het

  • Maak de peultjes schoon en snijd de biefstuk in dunne reepjes van ongeveer 4 centimeter lang. Verwijder de buitenste schil van de sereh en snijd de stengel in dunne ringetjes. Pers de limoen uit.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12-15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Kook de peultjes ca. 2 minuten in kokend water en giet af.
  • Meng in een kommetje 1 eetlepel limoensap, vissaus, honing en 1 eetlepel olie tot dressing.
  • Haal de korianderblaadjes van de steeltjes en hak fijn.
  • Verhit de rest van de olie in een wok en bak de biefstukreepjes op hoog vuur al omscheppend bruin. Voeg zout en 1 eetlepel sereh toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg daarna de peultjes toe en verwarm mee.
  • Schep de rijst op de borden en serveer met de peultjes en biefstuk reepjes. Garneer met de dressing.

Peultjes met rundvlees reepjes en Thaise dressing

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie per persoon gemiddeld 458 kcal, 7 gram vezels, 31,2 gram eiwitten, 49,6 gram koolhydraten, 13,5 gram vet, waarvan verzadigd 2,5 gram, 1 gram zout.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken tijdens Fase 1 van Slinc. als je wilt afvallen, dus ook deze peultjes met rundvlees reepje en Thaise dressing. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Peultjes met rundvlees reepjes en Thaise dressing

Lees ook

Reageer op dit bericht