×

gratis verzending & volgende dag in huis

Aziatische roerbakreepjes met oesterzwammen

De kastanje champignon en oesterzwam is net als de witte champignon een paddenstoel. Alle paddenstoelen zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Ze zijn vetarm en laag in calorieën. Maar welke zijn nu het beste om te eten? Ze hebben allemaal hun eigen gezondheidsvoordelen, dus afwisseling is altijd het beste. Wel hebben ze hun eigen smaak en bite. De kastanje champignon smaakt wat meer nootachtig en slinkt niet veel door het bakken. De oesterzwam behoudt een stevige bite.

Ingrediënten voor 2 personen

• 100 gram zilvervliesrijst
• 100 gram oesterzwammen
• 100 gram kastanjechampignons
• 100 gram taugé
• ½ gele paprika
• ½ rode paprika
• 200 gram bieflap
• Stukje gemberwortel
• 1 el olijfolie
• 1 tl sambal
• 1 el ketjap

Aziatische roerbakreepjes met oesterzwammen

Zo maak je de Aziatische roerbakreepjes

  • Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Schil ondertussen het stukje gemberwortel en snijd het klein. Snijd de oesterzwammen en paprika’s in repen en de champignons in plakken.
  • Snijd de bieflap in smalle reepjes. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak hierin op hoog vuur de bieflappen aan. Voeg de sambal, stukjes gember en ketjap toe en bak deze even mee.
  • Voeg dan de oesterzwammen, kastanjechampignons, paprika’s en de taugé toe en verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur gedurende 7-10 minuten.

 Heb je gember over? Je kunt gember gemakkelijk in de diepvries bewaren! Verpakt in kleine porties.

Aziatische roerbakreepjes met oesterzwammen

Per portie gemiddeld 396 kcal, 6 gram vezels, 31 gram eiwitten, 46 gram koolhydraten, 8,5 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Aziatische roerbakreepjes met oesterzwammen

Reageer op dit bericht