×

gratis verzending & volgende dag in huis

Slank 3-gangen Kerstmenu

    

Voorgerecht | Carpaccio

 

Ingrediënten voor 4 personen
•  200 g carpaccio (supermarkt of slager)
•  1 zakje rucola (sla, 30 g)
•  kleine stukje Parmezaanse kaas
•  1 eetlepel groene pesto
•  4 eetlepels balsamico azijn

Bereiding
Verdeel de rucola over 4 borden. Doe hetzelfde met de carpaccio. Druppel er wat balsamico azijn over en verdeel de pesto over het bord. Ten slotte schaaf je boven elk bord een paar krullen Parmezaanse kaas.

 

Hoofdgerecht | Gegratineerde tilapiafilet

 

Ingrediënten voor 4 personen
•  600 gram tilapiafilet
•  peper, zout
•  2 eetlepel(s) citroensap
•  125 ml kookroom light
•  4 eetlepel(s) Paturain linesse 5%
•  parmezaanse kaas

Bereiding
Tilapiafilets bestrooien met zout en peper. Citroensap erover schenken en ca. 15 minuten laten intrekken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. In een kom de room met Paturain vermengen. Tilapiafilets met keukenpapier droogdeppen en in ovenschaal leggen. Roommengsel over vis verdelen. Bestrooien met een beetje parmezaanse kaas en ca. 10 cm onder hete grill in 8 à 10 minuten gaar en goudbruin laten worden. Lekker met boontjes, salade en gekookte of gebakken krieltjes.

 

Nagerecht | Aardbeienkwarktaart

 

Ingrediënten voor 8 personen
•  springvorm van 24 cm doorsnee
•  500 gram magere kwark
•  500 gram aardbeien (grote)
•  zoetstof naar smaak
•  12 blaadje(s) rode gelatine
•  liter Optimel aardbeien yoghurt

Bereiding
7 aardbeien achterhouden om te garneren en de overige in plakjes snijden (van de 7 aardbeien de kroontjes eraan laten). Bodem en zijkanten van de vorm bekleden met de aardbeienplakjes (platte kant naar buiten). Gelatine 10 minuten weken in koud water, uitknijpen en oplossen in ca. 3 eetlepels heet water. Af laten koelen tot lauwwarm, anders gaat het schiften. Kwark, yoghurt en gelatinemengsel door elkaar roeren (evt. stukjes aardbei en zoetstof erdoor). Voorzichtig in de vorm gieten en garneren met halve aardbeien. Op laten stijven in de koelkast.

Reageer op dit bericht