×

gratis verzending & volgende dag in huis

Farfalle met spinazie en feta

Ingrediënten

• 100 gram ongekookte Honig vezelrijk Farfalle
• een handje cherrytomaten
• 50 gram feta kaas
• 1 rode ui
• 275 gram (baby) verse spinazie

Voor de dressing:

• 3 eetlepels olijfolie
• 3 eetlepes balsamico azijn
• 4 teentjes knoflook
• sap van 1 citroen
• vers gemalen peper

Bereiding
Kook de pasta (al dente) zoals aangegeven op de verpakking. Doe de spinazie in een vergiet. Giet het kookwater van de pasta af over de spinazie, zodat die licht gekookt wordt. Schud de vergiet om zoveel mogelijk water te verwijderen. Halveer de cherrytomaten en verwarm ze kort in een pan met wat olie. Roer in een grote kom de pasta, spinazie en rode ui door elkaar. Brokkel de feta en doe die samen met de cherrytomaten over de pasta. Klop in een kleine kom de olie, azijn, knoflook, het citroensap en de peper op met een garde en giet dit als dressing eroverheen.

Feta is een ingrediënt die je niet kent uit je lijstje. Het is een vetter product, maar dat geeft niet, want het is in dit recept gebruikt ter vervanging van vlees / vis.

Tip: Je kunt dit gerecht ook laten afkoelen en koud eten. Makkelijk om mee te nemen na je werk als je moet overwerken.

Reageer op dit bericht