×

gratis verzending & volgende dag in huis

Farfalle met spinazie en feta

Deze pasta kun je ook koud eten, dus erg makkelijk om mee te nemen naar je werk als je moet overwerken. In dit gerecht gebruik ik kaas in plaats van vlees of vis. De Farfalle is van de lijn Honig vezelrijk, ideaal ook voor kinderen, omdat het lijkt op witte pasta maar er toch extra vezels in zitten.

Ingrediënten voor 2 personen

• 100 gram ongekookte Honig vezelrijk Farfalle
• 10 cherrytomaten
• 50 gram feta kaas
• 1 rode ui
• 275 gram (baby) verse spinazie

Voor de dressing:

• 3 el olijfolie
• 3 el balsamico azijn
• 2 teentjes knoflook
• sap van 1 citroen
• vers gemalen peper

Tip: Je kunt dit gerecht ook laten afkoelen en koud eten. Makkelijk om mee te nemen na je werk als je moet overwerken.

farfalle met spinazie en feta

Zo maak je de farfalle met spinazie en feta

  • Kook de pasta (al dente) zoals aangegeven op de verpakking.

  • Doe de spinazie in een vergiet. Giet het kookwater van de pasta af over de spinazie, zodat die licht gekookt wordt. Schud de vergiet om zoveel mogelijk water te verwijderen.

  • Halveer de cherrytomaten en verwarm ze kort in een pan met wat olie. Roer in een grote kom de pasta, spinazie en rode ui door elkaar. Brokkel de feta en doe die samen met de cherrytomaten over de pasta.

  • Klop in een kleine kom de olie, azijn, knoflook, het citroensap en de peper op met een garde en giet dit als dressing eroverheen.

532 kcal, 16 gram eiwitten, 40 gram koolhydraten, 8 gram vezels, 32 gram vet, waarvan verzadigd 7 gram.

Farfalle met spinazie en feta

Reageer op dit bericht