×

gratis verzending & volgende dag in huis

Thaise curry met kokos

Kokosmelk is een vet product. Je zou denken dat het daarom beter is om tijdens Slinc.te kiezen voor een light kokosmelk (die bestaat!). Maar Light kokosmelk is niets anders dan een variant van meer water en minder kokos. Dat gaat dan dus ook ten koste van de kokossmaak. Als we dan toch kokosmelk gebruiken, laten we het dan ook goed doen! Het gaat ten slotte juist om die kokossmaak. Dus ik kies voor wat minder gebruik van volle kokosmelk, waardoor je toch een heerlijke Thaise curry krijgt, maar nog binnen de Slinc. kaders.

Er zit veel verschil tussen het aanbod in kokosmelk! Mijn advies voor kokosmelk is Aroy-d kokosmelk of Go-Tan kokosmelk. Deze zijn het meest pure producten (kokos en water) zonder toevoegingen. Je gebruikt in dit recept niet het hele pakje!

Let wel op: dit gerecht mag je maar 1x per week tijdens Slinc.! Gebruik kokos of kokosmelk niet zomaar in andere gerechten, maar alleen in dit recept.

Ingrediënten voor 2 personen

• 100 gram basmati of zilvervliesrijst (ongekookt)
• 200 gram kipfilet in stukjes
• 1 gele paprika
• 100 gram baby spinazie
• 1 el olijfolie

Voor de curry:

• 125 ml kokosmelk (Aroy-d of Go-Tan kokosmelk)
• 2 tenen knoflook
• 1 tl kerriepoeder
• 1 tl gember
• 1 limoen
• 1 el ketjap manis
• 1 bosui
• ½ rode peper 
• zout 
• 1 el olijfolie

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een bakpan en roerbak de stukjes kipfilet. Doe de paprika erbij en bak deze mee. Als de kipfilet gaar is, laat je het geheel op laag vuur staan.

Snijd de bosui in ringetjes. Ontpit de rode peper en pel de knoflook en snijd ook deze alletwee in kleine stukjes. Rasp de schil van de limoen.

Verhit de olie in een wokpan en fruit hierin de bosui en knoflook. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg dan de kerriepoeder en gember toe, de kokosmelk, ketjap manis en limoenrasp. Roer alles goed door elkaar. Pers de limoen uit en voeg dit sap als laatste toe samen met de gebakken kipfilet stukjes.

Nog even door elkaar roeren en dan is de curry klaar. Serveer de curry met de rijst.

Reageer op dit bericht