×

gratis verzending & volgende dag in huis

Groentespies voor op de bbq

Groentespiesjes voor de bbq

Bij een barbecue denken we meteen aan vlees, veel vlees. Maar met wat creativiteit maak je de meest lekkere groentespiesjes die je onbeperkt mag eten. Nog een stukje vlees van de bbq en 2 stukjes stokbrood is je bbq Slinc. proof! En ontzettend lekker!

Snijd je groente in kleine blokjes en rijg ze aan ene stokje. Je kunt zelf bepalen welke groente je kiest en welke variatie je maakt, maar hieronder wat recepten voor groente op de barbeque ter inspiratie.

Tip: leg de stokjes eerst in het water, dan verbranden ze niet op de bbq.

groentespies   groentespies   aubergine                     

Vegetarische kebab stick
Champignons, cherry tomaten, rode en groene paprika, rode ui, groene en gele courgette. Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, 3 teentjes knoflook, sap van 1 limoen, ½ theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel gedroogde basilicum. Giet de marinade over de sticks of gebruik een kwastje. Bestrooi met wat zeezout en knoflookpeper.

Variatietip: gebruik zoete aardappel. Schil de aardappel en snijd hem in grote blokjes. Kook de stukjes eerst in het water zodat ze wat zachter zijn. Je kunt ze ook in de magnetron verhitten totdat ze wat zachter zijn. Niet te zacht, want anders vallen ze uit elkaar op het stokje.

Als je aardappel gebruikt op je stick, eet dan geen stokbrood.

Gegrilde courgette
Was de courgette en snij deze verticaal in grote plakken. Besprenkel met wat olijfolie en leg ze op de bbq. Als ze gaar zijn, doe er dan wat zeezout op en een beetje peper.

 

spruitjes groente pakketje mais groentespies

Mosterd spruitjes
500 gram spruitjes. Schil de spruitjes en snijd aan beide kanten de uiteinde eraf. Kook de spruitjes eerst in een pan met water tot ze wat zachter zijn. Giet ze af en spoel af met koud water. Dep ze wat droog met een theedoek. Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels mosterd, zout en peper. Doe de spruitjes in een kom en roer de marinade erdoorheen. Laat dit een halfuurtje intrekken.

Groentepakket
Champignons, gele paprika, cherrytomaatjes, 4 takjes rozemarijn, peper en zout, 2 eetlepels olijfolie. Pak twee vellen aluminiumfolie en leg daar de gesneden groente op. Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Leg er vervolgens per pakje 2 takjes rozemarijn op. Vouw de pakketjes dicht en leg voor 20 min op de bbq totdat de groente gestoomd zijn.

Maïs!
1 maïskolf, rode en groene paprika, ui, champignons. Maak een marinade van 6 el olijfolie, 1 teen knoflook, 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 2 takjes basilicum, 2 takjes oregano. Hak alle groente fijn en voeg ze toe aan de olie. Pers de knoflook uit. Kook de maïskolf in 8 min gaar. Laat de maïs afkoelen en snij deze in vieren. Maak de spiesjes en bestrijk de sticks met de kruidenolie.

Tomaat & ui
Cherry tomaten, trostomaat, ui. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.

 

broccoli groentespies  groentespies  

Broccoli spies
Champignons, rode paprika, ui en broccoli roosjes. Kook de broccoli eerst even in water zodat het wat zachter wordt.

Regenboog spies
Cherry tomaten, rode paprika, oranje paprika, rode ui, gele courgette, gele paprika, groene courgette, groene paprika, rode ui, paarse aardappel. Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico azijn, 2 teentjes knoflook. Giet de marinade over de sticks of gebruik een kwastje. Bestrooi met wat zeezout en zwarte peper.

Kook de aardappeltjes eerst kort in water of verhit ze in de magnetron totdat ze wat zachter zijn.

Super easy sticks
Courgette, gele paprika, cherry tomaten, baby maïs, courgette.

 

Reageer op dit bericht