BETAAL MET IDEAL GRATIS VERZENDING

Romige spaghetti pesto met garnalen en groene asperges

Romige spaghetti... dat klinkt vet! Maar als je een roomsaus maakt op basis van yoghurt of kwark heb je een slanke variant, maar eet je net zo lekker! Witte sauzen of roomsauzen zijn gemaakt van vette producten als mayonaise, room, boter of kaas. Er zitten dus veel calorieën in. Tijdens Slinc. kies je dus beter voor een rode saus. Die zijn vaak op basis van tomaten, rode paprika of andere groente gemaakt. Het beste is om je saus altijd zelf te maken. Zo weet je precies wat erin gaat en kun je zelf de hoeveelheden bepalen. Maak je roomsaus op basis van yoghurt of kwark en dan heb je de perfect magere variant van een roomsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

• 100 gram volkoren spaghetti (ongekookt)
• 250 gram groene asperge punten
• 1 teen knoflook
• 1 rode ui
• 4 zongedroogde tomaten
• 300 gram cocktail garnalen
• 1/2 citroen
• 2 el magere kwark
• 2 el pesto
• 40 gram feta
• 2 el pittenmix (zonnebloem-, pijnboom-, pompoenpitten)
• 1 el olijfolie
• 3 takjes dille
• peper en zout naar wens  

 

romige spaghetti pesto met garnalen en groene asperges

Bereidingswijze

  • Breng een pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de verpakking gaar en giet het af.

  • Zet nog een pan water op en breng ook deze aan de kook.

  • Snijd de onderste stukken van de asperges af en kook de asperges 5 minuten.

  • Snijd de knoflook, ui en zongedroogde tomaten fijn.

  • Fruit de knoflook en ui aan in een pan met een scheutje olie en bak de cocktail garnalen ongeveer 3-5 minuten aan en rasp er 1/2 citroen er boven.

  • Meng de kwark met de pesto en roer dit vervolgens door de pasta heen, voeg de garnalen, asperges en zongedroogde tomaten ook toe.

  • Verkruimel ten slotte de feta over de pasta heen en doe er nog wat pitten en dille overheen. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

    607 kcal, 50 gram eiwitten, 46 gram koolhydraten, 24 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram.

 

romige spaghetti pesto met garnalen en groene asperges

Reageer op dit bericht