×

gratis verzending & volgende dag in huis

Pizza carpaccio met salade

Pizza. Dat klinkt als een verboden maaltijd tijdens een dieet. Diepvriespizza’s zijn inderdaad uit den boze tijdens Slinc. Wist je dat van alle kant-en-klaar producten in pizza het meeste zout zit? Maar niet alleen zout, ze bevatten ook veel verzadigde vetten en nauwelijks voedingsstoffen. Eigenlijk is een kant-en-klaar pizza dus gewoon 1 bonk rotzooi voor je lijf (sorry!). Maar goed nieuws: je kunt heel gemakkelijk een gezonde pizza variant maken. En deze carpaccio pizza is écht zo lekker! En juist door verse ingrediënten te gebruiken, heeft de pizza veel meer smaak. Alleen al door de witte bloembodem te vervangen door een volkoren variant heb je een goede basis voor een gezonde pizza. Dan kun je zelf eigenlijk zoveel groente toppings erop doen als je zelf wilt. Maar deze carpaccio pizza is echt mijn favoriet. Try it, you’ll love it!   

Ingrediënten voor 2 personen

• 2 volkoren flatbreads (50 gram per flatbread)
• 100 gram gezeefde tomaat
• 1 bol mozzarella
• Italiaanse kruiden
• peper en zout
• 125 gram carpaccio
• 1 zak rucola á 85 gram
• 225 gram cherry tomaten
• ± 50 gram Parmezaanse kaas vlokken
• ± 2 el. pijnboompitten
• ± 2 tl. groene pesto

Kun je geen flatbread vinden? Je kunt de pizza ook maken met een volkoren pizzabodem. Deze moet wel langer in de oven (15-20 minuten). Kijk op de verpakking voor de juiste bereiding.

pizza carpaccio met salade

Zo maak je de carpaccio pizza

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.

  • Smeer de flatbreads in met de gezeefde tomaat en snijd de mozzarella in dunne plakjes.

  • Verdeel een halve bol mozzarella over de twee flatbreads. Bewaar de andere helft voor de salade.

  • Strooi er vervolgens wat Italiaanse kruiden, peper en zout overheen naar wens.

  • Bak de pizza’s gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Als de mozzarella gesmolten is haal je de pizza’s uit de oven.

  • Snijd de tomaten alvast door de helft.

  • Verdeel ongeveer twee plakken carpaccio over de pizza’s. Doe er nu twee handjes rucola, en de helft van de tomaten overheen. De rest van de rucola en tomaten heb je nodig voor de salade.

  • Maak de pizza’s af met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en de pesto.

Zo maak je de salade

  • Verdeel de overige rucola over twee borden.

  • Doe de overige mozzarella, carpaccio, tomaten, pijnboompitten en Parmezaanse kaas over de salade en breng eventueel nog op smaak met wat pesto/olijfolie.

558 kcal, 43 gram eiwitten, 31 gram koolhydraten, 12 gram vezels, 28 gram vet, waarvan verzadigd 10 gram.

 

pizza carpaccio met salade

 

Reageer op dit bericht