×

gratis verzending & volgende dag in huis

Nasi met kip spiesjes

Nasi zoals je het kent van de afhaalchinees, dat is echt een no-go tijdens Slinc. De witte rijst korrel in deze nasi heeft 0 voedingswaardes en wordt in je lichaam direct omgezet naar suiker. Doordat de rijst in overvloedige olie wordt gebakken is de nasi ook echt vet. En de kruiden worden op smaak gemaakt met veel zout. Dus eigenlijk een bommetje suiker, vet en zout. Maar als je nasi zelf maakt, kun je er een gezonde variant van maken. Want met een zilvervlies- of basmatirijst maakt je de basis meteen al voedzaam. Door verse kruiden te gebruiken en een bulk groente maak je een voedzame en lekker nasi die helemaal Slinc. proof is. 

Ingrediënten voor 2 personen 

• 100 gram zilvervliesrijst
• 200 gram bloemkool rijst
• 2 eieren
• 1 ui fijn gesneden
• 2 tenen knoflook geperst
• 1 rode peper
• 250 gram kipfilet (blokjes)
• 3 tl kerriepoeder
• 250 gram Chinese roerbakgroenten (of andere roerbakgroente naar keuze)
• snuf komijn
• 3 el ketjap
• 30 gram pinda’s
• 1 paprika

Nasi met kipspiesjes

Zo maak je de Nasi

  • Snijd de kip in blokjes of gebruik voorgesneden kip blokjes. Doe dit samen met 1 el olijfolie, 2 el ketjap, 20 gram pinda’s, één mespuntje sambal en de knoflook in een schaaltje en laat de marinade ongeveer een half uur intrekken.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar. Doe de eieren er ook bij in en kook deze ongeveer 8 minuten mee.
  • Snipper de ui. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui aan. Voeg vervolgens de kip toe en bak de kip gaar.
  • Snijd de peper in ringetjes en verwijder de zaadlijsten. Bak in een andere pan de roerbakgroenten en peper 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg na 8 minuten de bloemkoolrijst toe en bak deze nog even 2 minuten mee.
  • Giet de rijst af en voeg toe aan de groenten. Doe een snufje komijn en 3 tl kerriepoeder er bij en breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes van 1cm bij 1 cm. Pak een lange saté prikker en doe daar een blokje kip aan en vervolgens een blokje paprika. Herhaal dit tot de prikker vol is. Maak ongeveer twee spiesjes per persoon. Bestrooi de spiesjes met de overige pinda’s.
  • Schep de nasi op een bord en serveer met een ei en de spiesjes. 

590 kcal, 43 gram eiwit, 57 gram koolhydraten, 19 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram.

Nasi met kipspiesjes

Reageer op dit bericht