BETAAL MET IDEAL GRATIS VERZENDING

Wortel pompoensoep met geroosterde kikkererwten en toast

We gebruiken pompoen om uit te snijden voor Halloween, maar het is ook gewoon een groente die je kunt eten. En zeker pompoensoep is voor veel mensen een favoriet. Pompoen staat niet in je Slinc. voedingslijst, omdat je bloedsuikerspiegel hier meer van stijgt dan andere groente. Door pompoen te combineren met de kikkererwt, die juist zorgt voor een hele stabiele bloedsuikerspiegel, kun je deze pompoensoep prima eten tijdens Slinc. En zo klein als de kikkererwt is, zo bomvol zit ie met alles wat je nodig hebt: vezels, koolhydraten en eiwitten. Echt een powerbolletje dus deze erwt. De hoeveelheid vezels én eiwitten in kikkererwten zorgen voor een langzame en gelijkmatige vertering waardoor je een lang vol gevoel hebt. Ik gebruik in dit recept kikkererwten uit blik. Het is natuurlijk beter om de gedroogde variant te gebruiken (en die te weken), maar dat vraagt veel bereidingstijd. Maar heb je tijd, doe het dan zeker! De kikkererwt behoudt zo veel meer voedingstoffen.

De soep is voor vier personen of voor twee personen voor twee dagen.

Ingrediënten voor twee personen

Voor de wortel pompoensoep

• 500 gram wortel
• 250 gram flespompoen = ± 1/2 flespompoen
• 1 blokje groenten bouillon minder zout
• 125 ml Alpro cuisine light of kokosmelk
• 2 plakjes gember
• 100 gram kikkererwten uit blik
• paprikapoeder, scheutje sesamolie en snufje kerriepoeder
• ½ tl kaneel
• 2 tl Eu­ro­ma Ma­rok­kaan­se stoof­groen­te krui­den (optioneel)

Toppings (optioneel)

• Wortel rasp
• 1 el pompoenpitten
• 4 pecannoten
• 1 tl chili vlokken

Voor de toast

• 2 á 3 sneden volkoren vloerbrood
• 40 gram pompoen hummus
• 1/2 bol mozzerela
• ± 1/3 courgette
• 1 tl olijfolie
• 1el pompoenpitten
• 6 pecannoten
• 1 tl chili vlokken
• Italiaanse kruiden na wens

pompoensoep met kikkererwten

Zo maak je de soep

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng 1 liter water in een ruime pan aan de kook met het bouillon blokje.
  • Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Verwijder de schil en zaden van de pompoen en snijd in blokjes. Als de pompoen te hard is om te schillen of snijden, verwarm de pompoen dan 3 tot 5 minuten in de magnetron, dan gaat het makkelijker.
  • Zodra het water kook voeg je de pompoen, wortel en de schijfjes gember toe gedurende 15-20 minuten. De groenten moeten namelijk goed gaar zijn.
  • Giet vervolgens de kikkererwten af en dep ze heel goed droog. Meng met wat paprikapoeder, olie en een snufje kerriepoeder tot alle kikkererwten gekruid zijn. Laat de marinade even 5 minuten intrekken. Ondertussen kun je aan de slag gaan met de toasts.
  • Rooster de kikkererwten voor ongeveer 15 min in de oven en doe de toast er ongeveer 10-15 minuten erbij in.
  • Als de groenten gaar zijn voeg je de kaneel, kruiden en room/kokosmelk toe. Pak een staafmixer en pureer de soep. Als de soep nog wat dik is voeg je er gewoon nog wat water een toe.
  • Doe de kikkererwten in een apart bakje. Het is namelijk lekkerder om deze pas in de soep te doen wanneer je gaat eten. Ook de toppings kun je het best op het laatst toevoegen.
  • Serveer de soep met toast en genieten maar!

Zo maak je de toasts

  • Smeer het brood in met de hummus. Snijd de mozzarella en courgette in dunne plakjes. Smeer de plakjes courgette even in met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel eerst de mozzarella over de hummus en vervolgens de courgette.
  • Hak de pecannoten grof en verdeel deze samen met de pompoenpitten over het brood. Strooi er nog wat chili vlokken en eventueel nog wat Italiaanse kruiden overheen.

644 kcal, 24,8 gram eiwitten, 44,7 gram koolhydraten, 37 gram vet, waarvan verzadigd 8 gram

 

pompoensoep met kikkererwten

 

 

Reageer op dit bericht