×

gratis verzending & volgende dag in huis

Gezonde foe yong hai

Een vegetarisch recept is echt niet alleen voor vegetariërs. Het is juist goed om eens de dierlijke eiwitten en vetten die je via vlees binnenkrijgt te vervangen door plantaardige eiwitten en vetten. Je kunt vlees heel makkelijk vervangen, zoals in dit recept door eieren, kikkererwten en walnoten. En geloof me, dan eet je net zo lekker! Maar nog veel belangrijker: het is goed om af te wisselen. Variatie in je eten zorgt ervoor dat je veel verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt, waardoor het lichaam meer optimaal werkt en dus hárder. Dus ook een hogere (vet)verbranding. De combinatie in dit recept van veel groente en kikkererwten (die we ook al eens eerder tegenkwamen in de pompoensoep) zorgen voor vezels, vitaminen en mineralen. Een heel bordje gezonde foe yong hai dus.

Ingrediënten voor twee personen

• 100 gram zilvervliesrijst ongekookt
• 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
• 200 gram tomaten passata
• 1 teen knoflook
• 2 tl honing
• 1 tl gemberpoeder of verse gember
• 2 bosuien
• 65 gram kikkererwten
• 2 wortels
• 1 paprika
• 4 eieren
• 20 gram walnoten
• peper en zout

gezonde foe yong hai

Zo maak je de foe yong hai

  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

  • Snijd de wortel en paprika in reepjes en de bosui in ringen.

  • Fruit de knoflook aan. Doe daarna de tomatenblokjes en tomaten passata erbij en verwarm dit gedurende 3 minuten. Voeg daarna de wortels en paprika toe en na 5 minuten ook de bosui, honing en gember. Verwarm het ongeveer nog 5-8 minuten op laag vuur.

  • Klop de eieren op met wat peper. Verhit wat olie of boter in de pan en doe de eieren erin, hussel het door elkaar totdat je roerei hebt.

  • Voeg de kikkererwten toe aan het de saus. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

  • Schep de rijst in een kom en voeg de saus toe. Doe vervolgens de ei en de walnoten eroverheen.

622 kcal, 27 gram eiwitten, 76 gram koolhydraten, 21 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram.

gezonde foe yong hai

Reageer op dit bericht