BETAAL MET IDEAL GRATIS VERZENDING

Pasta bolognese

Dit is dus een heel simpel gerecht dat echt in 20 minuten op tafel staat. Simpel, maar heel lekker. Voor een pasta bolognese kun je eigenlijk zelf een combinatie maken aan groente die je lekker vindt. Hier gebruik ik courgette, aubergine en paprika. Maar denk ook aan: champignons, ui, tomaat, spinazie, broccoli. Vinden de kinderen bepaalde groente niet lekker? Pureer het met de staafmixer klein en mix het door de saus. Ze merken er niets van, proeven het niet, maar ze krijgen het toch binnen. Ik doe het zelf altijd met broccoli, maar ook dat kan net zo makkelijk met champignons, ui, tomaat. Let op met spinazie pureren: dat geeft natuurlijk wel een andere kleur.

Ingrediënten voor twee personen  

• 100 gram volkoren penne ongekookt
• 2 tenen fijngesneden knoflook
• 1 ui
• 200 gram rundergehakt
• 1 courgette
• 1/2 aubergine
• 1 paprika
• 1 blik tomaten blokjes à 400 gram
• peper en zout
• 2 el olijfolie
• 4 schijfjes geitenkaas of 40 gram Parmezaanse kaas (snippers)
• Basilicum (optioneel)

pasta bolognese

Zo maak je de pasta

  • Kook de pasta volgens de verpakking gaar.
  • Doe een klein scheutje olijfolie in een pan en fruit 1/2 ui en de knoflook aan. Snijd andere helft van de ui in blokjes en zet apart. Voeg na ongeveer 2 minuten de gehakt toe en bak het rul.
  • Snijd de courgette, aubergine en paprika ook in blokjes.
  • Voeg de gesneden groenten en 1 el olijfolie toe aan de pan en bak 5-8 minuten op middel hoog vuur.
  • Na 5-8 minuten voeg je de tomaten blokjes toe en breng je de pastasaus op smaak met wat peper en eventueel zout.
  • Verdeel vervolgens de pastasaus over de pasta en top af met wat geitenkaas of garneer met Parmezaanse kaas. Net wat je zelf lekker vindt. Voor de liefhebber kun je er ook nog wat (verse) basilicum aan toe voegen.

642 kcal, 37 gram eiwitten, 49 gram koolhydraten, 33 gram vet, waarvan verzadigd 10 gram.

pasta bolognese

Reageer op dit bericht