×

gratis verzending & volgende dag in huis

Prei schotel

Smaakmakers geven een twist aan een recept. Je gebruikt het niet veel, zeker tijdens Slinc. niet. Want het zijn vaak producten die wat vetter, zouter of meer calorieën bevatten. Maar juist door de basis voedzaam te houden en smaakmakers slechts in mate te gebruiken, kan die combinatie prima. Zo geven de rozijnen en appel dit gerecht een zoete smaak en de kerrie en kokos een exotische twist. En dat maakt de Nederlandse prei schotel ineens heel interessant. Prei schotel met rozijnen in kerrie kokos; heel lekker en helemaal Slinc. proof.

Ingrediënten voor twee personen

• 2 tenen knoflook
• 1 ui
• 200 gram voorgekookte aardappel schijfjes
• 200 gram kippengehakt
• 400 gram fijngesneden prei
• 1 paprika
• 1 appel
• 40 gram rozijnen
• 125 gram champignons
• 50 gram geraspte 30+ kaas
• 150 ml kokosmelk
• 1 el kerriepoeder
• peper en zout
• 2 tl Italiaanse kruiden

Zo maak je de prei schotel

  • verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de knoflook en ui fijn.
  • Wel de rozijnen in lauw water voor ongeveer 8 minuten.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg na ongeveer 2 minuten het kippengehakt toe en bak dit rul met wat peper, zout en Italiaanse kruiden naar wens.
  • Snijd de paprika en appel in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit na ongeveer 5 minuten aan de pan met kippengehakt toe. Bak alles zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg na de 5 minuten de prei en rozijnen toe en bak dit ongeveer 2 minuten mee. Niet te lang, want dan slinkt de prei.
  • Maak ondertussen een sausje van de kokosmelk en kerrie. Doe de kokosmelk in een pannetje met de kerriepoeder en breng het aan de kook. Blijf goed roeren tot het iets indikt. Blijft het vrij dun? Voeg dan een klein beetje maizena toe.
  • Pak een grote ovenschaal of twee kleine. Verdeel het gehakt mengsel met de groenten over de bodem en giet de kerriesaus er overheen. Verdeel de aardappelschijfjes er vervolgens overheen en top af met wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden.
  • Doe de ovenschotel 20-25 minuten in de oven.

623 kcal, 39 gram eiwit, 56 gram koolhydraten, 27 gram vet, waarvan verzadigd 12 gram.

 

prei schotel

 

Reageer op dit bericht