×

gratis verzending & volgende dag in huis

Gegrilde spruitjes met aardappelpuree en cashewnoten

Niet iedereen is fan van spruitjes. Ik lustte ze vroeger als kind zelf ook niet (welk kind wel!). Spruitjes hebben een specifieke krachtige smaak. Maar dat groene bolletje zit vol voedingstoffen. Zelfs als je geen liefhebber bent van spruitjes daag ik je uit om dit recept te proberen. De zachte tegenhanger van geitenkaas, de zoute twist van de baconreepjes en geraspte kaas en de bite van cashewnoten is een perfecte combinatie met spruitjes.

Ingrediënten voor vier personen

• 750 gram vastkokende aardappelen
• 500 gram spruiten
• 1 rode paprika
• 200 gram baconreepjes
• 50 gram ongezouten cashewnoten
• 1 rode ui
• 2 lente uien
• 50 gram geraspte 30+ kaas
• scheut melk
• snufje nootmuskaat
• peper en zout naar wens
• 4 schijfjes geitenkaas 

 gegrilde spruitjes

Zo maak je de spruitjes met aardappelpuree

  • Breng twee pannen met water aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar in één van de pannen.
  • Maak de spruiten schoon en snijd de onderkant in. Kook in de andere pan de spruiten 5-8 minuten beetgaar.
  • Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ui in ringen.
  • Bak in een pan de baconreepjes knapperig met de uienringen.
  • Giet de spruiten af en verwarm een scheutje olijfolie in een grillpan. Grill de spruiten ± 4 minuten samen met de paprika.
  • Stamp de aardappelen tot een puree en voeg er een scheut melk aan toe. Breng op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout en roer vervolgens de geraspte kaas erdoorheen, zodat het goed kan smelten.
  • Doe de aardappelpuree op het bord. Verdeel de spruiten, paprika, uien en baconreepjes eroverheen.
  • Snijd de bosuien in ringen en kruimel de geitenkaas fijn. Verdeel met de cashewnoten over het gerecht heen.

559 kcal, 27 gram eiwitten, 50 gram koolhydraten, 26 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram.

gegrilde spruitjes met aardappelpuree

Reageer op dit bericht