×

gratis verzending & volgende dag in huis

Couscous met paprika en vegetarische kip

Couscous is er net als rijst in een ‘witte’ variant en een volkoren variant. Beide zijn van tarwe gemaakt, alleen is er bij de volkoren couscous de vliesjes rondom de graankorrels bij bereiding niet verwijderd. En daar zitten juist heel veel voedingstoffen in. Net als bij rijst en pasta, kies je ook bij couscous dus voor de volkoren variant. Couscous is dus gemaakt van tarwe en is dus niet glutenvrij, wat heel veel mensen denken. Het kleine bolletje zit vol met zogenaamde micronutriënten zoals vitaminen en mineralen. En juist de combinatie van het vezel- en eiwitgehalte in volkoren couscous helpt je met afvallen en houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Je zit daardoor langer vol en hebt minder snel trek of honger.

Tip: je mag de vegetarische kip ook door gewone kip vervangen

Ingrediënten voor twee personen

• 100 gram volkorencouscous (ongekookt)
• 200 gram vegetarische kipreepjes
• 2 teentjes knoflook
• 1 rode ui
• 100 gram taugé
• 2 paprika’s
• 2 bosuien
• 2 handjes rucola
• 2 el olijfolie
• 2 el ketjap
• 20 gram ongezouten pinda’s 

couscous met paprika en vegetarische kip

Zo maak je de couscous

  • Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Snijd één paprika in reepjes en de andere in blokjes. Snijd de rode ui fijn en hak of pers de knoflook. Snijd de bosui in ringen

  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Bak de kipreepjes goudbruin. Voeg na 5 minuten de ketjap toe aan de kip en bak dit 1-2 minuut aan. Voeg vervolgens de paprika en taugé toe en bak dit nog 4-6 minuten mee.

  • Breng de couscous op smaak met een snuf peper en zout. Hak de pinda’s grof.

  • Meng de couscous met de kip, groenten en rucola en garneer met de grof gehakte pinda’s.  

576 kcal, 35 gram eiwitten, 50 gram koolhydraten, 10 gram vezels, 24 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram

couscous met paprika en vegetarische kip

 

couscous met paprika en vegetarische kip

 

Reageer op dit bericht