×

gratis verzending & volgende dag in huis

Portobello met romige vulling

Portobello is een chique naam, maar het is gewoon een grote kastanjechampignon. Paddenstoelen worden vaak ingedeeld bij de groenten, maar ze zijn eigenlijk schimmels. Vies woord, maar oh wat is deze reuze champignon smaakvol. En door zijn grote hoed ideaal om te vullen. Portobello’s bevatten weinig calorieën (ze bestaan 90% uit water!), maar zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Het eiwitgehalte van de portobello ligt tussen dat van groenten en vlees en bestrijkt dus het tussenliggende gebied. Uit testen blijkt dan ook dat als je dagelijks vlees vervangt door champignons dat je afvalt.

Ingrediënten voor 2 personen

• 4 portobello ’s
• 500 gram cannellini bonen uit blik
• 6 tl groene pesto*
• 2 teentjes knoflook
• 1 rode ui
• 100 ml natriumarme kippenbouillon
• 250 gram kipreepjes naturel
• 1 el Euroma Oosterse kipkruiden
• 2 el mascarpone
• 2 el halfvolle melk
• 8 zongedroogde tomaten
• 200 gram spinazie

Maak de pesto zelf door:
3 handjes basilicum, 2 tenen knoflook, 30 gram geroosterde pijnboompitten, 30 gram Parmezaanse kaas en olijfolie in een keukenmachine te mixen. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.

portobello met romige vulling

Zo maak je de gevulde portobello

  • Verwarm de oven op 200 graden en maak de portobello’s schoon. Smeer de portobello’s aan de buitenkant in met wat olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Verdeel over elke portobello 1 tl pesto. Bak de portobello’s in ±10 minuten gaar in de oven.
  • Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Bak de kip met de Oosterse kruiden 6 minuten. Voeg vervolgens de cannellini bonen en de bouillon en kook ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de mascarpone, halfvolle melk en pesto toe en roer het geheel goed door en bak 2 minuten aan.
  • Voeg vervolgens de spinazie toe en laat goed slinken. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 5 minuten stoven met een deksel.
  • Haal vervolgens de portobello’s uit de oven en vul met het bonenmengsel. Wat er niet in past serveer je er gewoon los bij. Garneer eventueel met wat verse peterselie.


595 kcal, 56 gram eiwit, 42  gram koolhydraten, 22 gram vezels, 18 gram vet, waarvan verzadigd 5,5 gram.

portobello met romige vulling

portobello met romige vulling

 

Reageer op dit bericht