×

gratis verzending & volgende dag in huis

Zoete aardappel frietjes met biefstuk en gegrilde romaine sla

Tijdens Slinc. friet eten? Dat kan met de zoete aardappel, die eigenlijk helemaal geen aardappel is, maar een wortel van een plant. En die verwarring is jammer, want de zoete aardappel is een slankere en gezondere keuze dan een aardappel, zeker als je wilt afvallen. De zoete aardappel bevat complexe koolhydraten die geleidelijk worden afgegeven in ons lichaam waardoor er weinig bloedsuikerspiegel schommelingen plaatvinden. En dat is precies wat we tijdens Slinc. bewaken: een stabiele bloedsuikerspiegel. In vergelijking met een aardappel zijn de voedingswaardes wel ongeveer hetzelfde, maar zit er in een zoete aardappel 2x meer voedingsvezels, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Je hebt dus minder snel honger.  

zoete aardappel frietjes met biefstuk en gegrilde romaine sla

Ingrediënten voor 2 personen

• 200 gram zoete aardappel
• 2 pepersteaks
• 2 stuks baby romaine sla
• 8 cherrytomaten
• 2 eieren
• 2 eetlepels pijnboompitten
• ½ avocado
• 4 el yoghurt
• 0,5 el olijfolie
• 1 – 2 takjes peterselie
• 1 teentje knoflook

zoete aardappel frietjes met biefstuk en gegrilde romaine sla

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een airfryer.
  • Was de zoete aardappel en verwijder eventuele plekjes. Snijd de zoete aardappel in frieten en meng met 1 el olijfolie. Breng op smaak met wat paprikapoeder en peper. Bak gedurende 15-20 minuten in de oven of 10-15 minuten in de airfryer, tot ze gaar zijn.
  • Breng een pan water aan de kook voor de eieren en kook de eieren zo’n 6-8 minuten.
  • Halveer de kroppen romaine sla door de lengte en snijd een klein stukje van de onderkant af, zodat de krop nog wel in takt blijft en niet uit elkaar valt.
  • Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een grillpan en grill de kroppen romaine sla zo’n 5-8 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd de cherrytomaten doormidden en de avocado in blokjes. Snijd de peterselie fijn. Rooster de pijnboompitten. Meng vervolgens de yoghurt met de olijfolie, peterselie en geperste knoflook tot een sausje. Breng op smaak met peper en een snufje zout.
  • Bereid de pepersteak volgens de verpakking.
  • Leg de romaine sla op een bord en garneer met een gekookt ei, tomaat, blokjes avocado en pijnboompitten. Serveer met de saus, pepersteak en zoete aardappelfrieten.

zoete aardappel frietjes met biefstuk en gegrilde romaine sla

Gemiddelde voedingswaarde, per portie

Per portie gemiddeld 606 kcal, 10 gram vezels, 44 gram eiwitten, 31 gram koolhydraten, 29 gram vet, waarvan verzadigd 3,5 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

zoete aardappel frietjes met biefstuk en gegrilde romaine sla

 

Reageer op dit bericht