×

gratis verzending & volgende dag in huis

Frittata met vegetarische kip en zoete aardappel

We zagen de frittata al eens eerder voorbij komen met zalm, die erg in de smaak valt. Deze keer in een vegetarische variant met een rijke vulling van vegetarische kip, zoete aardappel en groente. Eigenlijk is de fritatta gewoon een Italiaanse variant op wat wij kennen als de boerenomelet. Een frittata is alleen dikker en wordt iets anders bereid. Je gaart een frittata langzaam op laag vuur of in de oven. Dit recept kun je ook prima koud eten. Dus ideaal als je een keer moet overwerken of op pad bent.

Ingrediënten voor 2 personen

• 200 gram zoete aardappel
• 200 gram vegetarische kip stukjes
• 400 gram broccoli roosjes
• 250 gram Hüttenkäse
• 1 takje basilicum
• 1 tl kerriepoeder
• 1 rode ui
• 1 teen knoflook
• 4 eieren
• 2 handen veldsla

frittata met vegetarische kip en zoete aardappel

Zo maak je de frittata

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de rode ui in ringen en pers de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de broccoli roosjes klein. Snijd de basilicum fijn. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Kook de zoete aardappel 6-7 minuten en voeg de laatste 3 minuten de broccoli toe. Giet af en laat uitstomen.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Bak de vegetarische kipstukjes 5-6 minuten en breng op smaak met de kerriepoeder.
  • Klop de eieren met de hüttenkäse en basilicum los in een kom. Breng op smaak met wat peper en eventueel een snufje zout.
  • Verdeel de kip, zoete aardappel, broccoli en rode ui over een ovenschaal en giet het eimengsel eroverheen.
  • Bak de frittata in ±20 minuten goudbruin en gaar.
  • Garneer met één hand veldsla per persoon.

frittata met vegetarische kip en zoete aardappel

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie per persoon gemiddeld 578 kcal, 10 gram vezels, 53 gram eiwitten, 35 gram koolhydraten, 22 gram vet, waarvan verzadigd 6 gram.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

frittata met vegetarische kip en zoete aardappel

Reageer op dit bericht