×

gratis verzending & volgende dag in huis

Pompoenlasagne

Een lasagne met verse ingrediënten en zonder pakjes en zakjes. Ingewikkeld? Helemaal niet. Alleen je moet even weten hoe je de lasagne goed op smaak kunt brengen met verse producten. De saus is heel basic, maar meer is er ook niet nodig voor een goede smaak: tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, knoflook en Italiaanse kruiden. Met veel groente en linzen zit deze lasagne vol met vezels, dat is goed voor de darmen. Met de pompoenlasagne zet je een gezonde lasagne op tafel.

Tip: Liever geen vegetarisch gehakt? Je mag ook rundergehakt gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen

• 350 gram pompoenlasagne bladen
• 125 gram volkoren lasagne bladen
• 1 courgette
• 600 gram Italiaanse roerbakgroenten gesneden
• 200 gram vegetarisch gehakt
• 200 gram linzen
• 2 blikken tomatenblokjes
• 1 blikje tomatenpuree
• 2 teentjes knoflook
• 1 rode ui
• 2 el Italiaanse kruiden
• 2 el zwarte balsamicoazijn
• 1 bol mozzarella light
• 50 gram geraspte 30+ kaas
• Optioneel: 1 el groene pesto

gezonde pompoenlasagne

Zo maak je de lasagne

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoorheen en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, 1 el Italiaanse kruiden en de balsamicoazijn toe en laat de tomatensaus ±10 minuten pruttellen.
  • Giet de linzen af en laat uitlekken. Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit 1 el olie in een grote pan en bak het vegetarische gehakt aan met de overige Italiaanse kruiden. Voeg naar 4 minuten de Italiaanse roerbakgroenten en de courgette toe en bak 6-8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de linzen toe.
  • Schep de tomatensaus bij het gehakt en de groenten in en meng goed door elkaar.
  • Verdeel eerst een dunne laag saus over een grote ovenschaal. Leg vervolgens een aantal lasagne bladen erop gevolgd door de pompoenlasagne bladen. Bedek vervolgens weer met een laag saus en ga zo door tot alles op is. Eindig met de saus.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de geraspte kaas en de mozzarella over de saus en eventueel de groene pesto.
  • Bak de lasagne ±20 minuten in de oven.

vegetarische pompoenlasagne

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie per persoon gemiddeld 514 kcal, 16 gram vezels, 34 gram eiwitten, 56 gram koolhydraten, 14 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram, 1,2 gram zout.

Tip: Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop. 

Alle Slinc. recepten mag je gebruiken tijdens Fase 1 van Slinc. als je wilt afvallen, dus ook deze pompoenlasagne. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt. 

gezonde pompoenlasagne

 

Reageer op dit bericht