gratis verzending & volgende dag in huis


Waarom zou je een appeldag doen?

Rachel Hulshof Slinc. Afslankcoach Rachel Hulshof

Als je wil afvallen, is een appeldag een perfecte manier om een dieet succesvol te starten. Met een appeldag maak je het lichaam namelijk optimaal klaar voor vetverbranding. Je eet op deze dag 5 groene appels en als avondeten eet je 100 tot 125 gram vlees of vis met onbeperkt groente. Drink daarnaast 1,5 tot 2 liter water voor een goede reiniging.

De appeldag is eigenlijk een eendaagse detoxdag. Het reinigt en ontgift het lichaam van afvalstoffen. Maar waarom is dat zo belangrijk eigenlijk? Het lichaam vrij maken van afvalstoffen? Ik leg het je hieronder uit.

Appeldag afvallen

Als je gewicht verliest, komen er bij de verbranding van vetten afvalstoffen vrij uit de vetcellen. Als er teveel afvalstoffen in het lichaam komen, word je ziek. Om te voorkomen dat dit gebeurt, beschermt het lichaam zichzelf hiertegen door de vetverbranding te vertragen of zelfs te stoppen. Het gevolg is: je valt weinig tot niets af. Het resultaat op de weegschaal is minder of je bent zelfs helemaal niet afgevallen. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Met een appeldag reinig je het lichaam van afvalstoffen en ben je optimaal klaar voor vetverbranding. Een appeldag is dus een perfecte eerste dag als je start met een dieet. zoals bij afvallen met Slinc. Door de ondersteuning van supplementen, gaat de appeldag je makkelijk af. Appeltje eitje zou ik bijna willen zeggen.

Ook stabiliseer een appeldag de bloedsuikerspiegel. Je hebt daardoor minder trek, je voelt je fit en het is veel makkelijk om een dieet vol te houden met een stabiele bloedsuikerspiegel.

Groene appels vetverbrandingHoeveel afvallen na appeldag

Voor de appeldag gebruik je het beste groene appels: Granny Smith of Golden Delicious. De enige uitzondering hierop is de Junami, dit is een rood, gelige appel. Dit is overigens ook een seizoensappel, dus die is niet altijd verkrijgbaar. Je kiest het beste voor groene appels voor een goede vetverbranding.

In deze appels zit de stof phloridzine. Deze stof zorgt ervoor dat de fruitsuikers uit de appel minder snel worden opgenomen in het bloed. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel meer stabiel. Daarnaast jaagt de appel de stofwisseling aan. Dus dan krijg je met een appeldag een dubbel effect: de groene appels zorgen voor vetverbranding én reiniging van afvalstoffen.

Tussentijdse appeldag

Het is niet altijd makkelijk om alles te weerstaan tijdens een dieet. Zeker niet als je al wat langer bezig bent. Soms ga je toch overstag voor de taart op de verjaardag of dat glaasje wijn bij het eten. Of je maakt een bewuste keuze voor een uitzondering, zoals tijdens een weekendje weg.

Hierdoor kun je uit vetverbranding raken. En dat zie je terug op de weegschaal, want je weekresultaat valt tegen. Om het lichaam weer helemaal klaar te maken voor vetverbranding is het raadzaam om opnieuw een appeldag te doen.

Voorbeeld appeldag

Met afvallen met Slinc. gebruik je op de appeldag ook de Slinc. voedingssupplementen. De Slinc. Shaper neem je een halfuur voor het ontbijt, de lunch en het avondeten en de Slinc. Fit tijdens of net na het ontbijt, de lunch en het avondeten.

Deze appeldag is zowel geschikt voor vrouwen als mannen. De tijden die erbij staan, zijn indicatief.

  • Ontbijt (bijv. 08.00 uur) – 1,5 appel
  • Tussendoortje (bijv. 10.30 uur) – 1 appel
  • Lunch (bijv. 13.00 uur) –  1,5 appel
  • Tussendoortje (bijv. 15.00 uur) – 1 appel en bij behoefte een opkikkertje of bouillon
  • Diner (bijv. 18.00 uur) – 100 tot 125 gram vlees of vis en onbeperkt groente (minimaal 200 gram)

Inspiratie nodig voor het avondeten op deze dag? Probeer deze gemarineerde tonijn met spinazie en avocado.

Appeldag

Veelgestelde vragen

Om het ontgiftingproces te versterken, is het raadzaam om op de appeldag geen koffie te drinken. Drink op deze dag alleen water en kruidenthee, zoals groene thee. En hey, het is slechts 1 dag. De volgende dag mag je weer lekker koffie drinken.

Je valt als vrouw 1 kilo af, als man 1,5 kilo op de appeldag. Mijn advies is om deze dag enkel te doen als je gaat starten met een dieet of meerdere kilo’s wil afvallen.

Met een appeldag reinig je het lichaam van afvalstoffen, waardoor het lichaam optimaal is voor vetverbranding. Deze detoxdag is dus een perfecte eerste dag dus als je start met een dieet, zoals met afvallen met Slinc.

Het is mogelijk dat je op deze dag hoofdpijn krijgt, vanwege de afvalstoffen die vrijkomen. Hoofpijn is natuurlijk vervelend, maar wél een goed teken. Dat betekent dat de appeldag goed zijn werk doet. Je mag wel gewoon een pijnstiller innemen.

Als je weerstand laag is, kan de appeldag zelfs een trigger zijn om ziek te worden. Dus ik adviseer om een appeldag niet te doen als je net hersteld bent van een (buik)griep. Dan adviseer ik om deze detoxdag achterwege te laten.

Dan gebruik je voor de detoxdag andere fruitsoorten. Maak een mix van alle fruitsoorten waar je niet allergisch voor bent. Je mag dit overigens ook mixen met groente. Ontgiften van het lichaam kan namelijk ook met elk anders soort fruit en/of groente.

Er is op de appeldag voor appels gekozen, omdat deze laag zijn in fruitsuikers. Dat zorgt ervoor dat de bloedsuiker meer stabiel blijft. Daarnaast jagen groene appels de vetverbranding aan door de stof phloridzine

Het beste gebruik je voor de appeldag groene appels: Granny Smith of Golden Delicious. De enige uitzondering hierop is de Junami, dit is een rood, gelige appel. Dit is overigens ook een seizoensappel, dus die is niet altijd verkrijgbaar. Je kiest het beste voor groene appels voor een goede vetverbranding.

Je eet op deze detoxdag 5 appels in totaal: 1,5 appel als ontbijt en lunch en 1 appel als tussendoor in de ochtend en middag. Je bij de laatste appel ook een opkikkertje of bouillon als je daar behoefte aan hebt. In de avond eet je 100 tot 125 gram vlees of vis met onbeperkt groente.

Appeldag

Afslanken met Slinc. heeft al meer dan 10.000 vrouwen geholpen

Afslankcoach Rachel Hulshof

Hi! Ik ben Rachel Hulshof, voedings- en afslankcoach. Ik begeleid al meer dan 15 jaar vrouwen en mannen in afvallen met Slinc. in mijn afslankstudio in Eindhoven en online met Slinc. Zelf verloor ik 19 kilo met Slinc. en dat inspireerde mij dat om zelf vrouwen te helpen in hun strijd met de kilo’s. Ik ben nu na jaren nog steeds op gewicht en heb mijn balans gevonden in voeding. Met afvallen met Slinc. help ik je kilo’s aan te pakken.