gratis verzending & volgende dag in huis

Dit is mijn gewicht, ik kom hier nooit onder

Dit is mijn gewicht, ik kom hier nooit onder

Geplaatst op 03 november 2014 in categorie

Ik hoor dat zo vaak in mijn studio ‘ik kom nooit onder die 70kg Rachel, dat is me nog nooit gelukt. Ik denk toch dat 70kg gewoon mijn gewicht is.’ Onzin. Je kunt afvallen tot je een ons weegt (as a matter of speaking dan natuurlijk). Wat is er dan wel aan de hand? Je hebt met een aantal belangrijke blokkades te maken. Ten eerste ben je waarschijnlijk al een tijdje bezig met lijnen, misschien ben je al 8 of 10kg afgevallen. Je bent gewoon niet meer zo streng als dat je voor jezelf was in week 1. In de eerste weken was je fanatiek, at je op de juiste tijden, sloeg je niets over, ging het water drinken veel beter, maakte je geen uitzonderingen. Als je langer bezig bent, ga je sneller de grenzen opzoeken en word je lakser in de nauwkeuringheid van je programma. Daarnaast eet je vaak elke dag hetzelfde als je wat langer bezig bent met lijnen. Want een cracker met kaas is nu eenmaal het lekkerste of die appel met yoghurt ’s ochtends komt het beste uit. Ook de komkommer en tomaat in de middag is vaak het enige wat overblijft aan groente. Zorg dat je meer varieert in eten, dat triggert het lichaam. 

Daarnaast ben je dus al een tijdje rond hetzelfde gewicht. Dat betekent dat je dus uit vetverbranding bent. Om je lichaam optimaal klaar te maken voor vetverbranding helpt het om een reinigingsdag te volgen. Dat kan tijdens Slinc. met een appeldag en anders met een fruit- of groentedag. Je reinigt je lichaam van afvalstoffen waardoor je lichaam weer in staat is om te kunnen vetverbranden.

Tot slot is er de mentale blokkade: ‘Ik kom nooit onder die 70kg.’ Als je daar zelf in gelooft, gaat het je ook nooit lukken. Geloof in jezelf, laat al die negatieve gevoelens los.

Dus dames, actie in de tent. Doe een appeldag als je met Slinc. bezig bent (overleg dit anders ook even met je voedingscoach) of doe anders een fruitdag, houd een hele strenge week aan en noteer wat je eet in je eetdagboek My way of Life. Maar vooral: geloof in jezelf! Bedenk jezels: wat als 70kg je startgewicht was geweest, was je dan ook nooit die 8kg afgevallen? Je bent al kilo’s afgevallen, waarom zouden die laatste kilo’s dan niet lukken? Come on, you can do this! 

Lees ook

Reageer op dit bericht