gratis verzending & volgende dag in huis

10 tips voor slanke feestdagen

Geplaatst op 22 december 2020 in categorie Inspiratie & Motivatie

De feestdagen in december betekent voor veel mensen veel eten en snoepen. Sinterklaas en Kerst en natuurlijk het jaar afsluiten met oliebollen en champagne. Eten, snoepen en drinken. En dat alles gewoon veel te veel. Maar feitelijk zijn het maar 4 feestdagen op een hele maand. Dat betekent dat er nog 27 dagen overblijven om wel goed je best te doen! Als je deze 27 overige dagen ervoor zorgt dat je niet snoept, goed water drinkt en wat extra beweegt, heb je al voldoende compensatie voor de feestdagen.

Zit heel jouw decembermaand vol met etentjes, borrels en suprises? Dan wordt het natuurlijk wel lastiger om op gewicht te blijven. Houd je daarom aan de volgende tips bij elke gelegenheid:

  1. Wat vind je echt lekker en wat vind je moeilijk om te laten staan? Kies voor wat je écht lekker vindt en vermijd daarmee én-én-én. Drink je graag een wijntje, neem dan geen toetje. Lust je graag een toastje, laat de chocola dan staan. Kies voor wat je echt lekker vindt en laat de rest staan.
  2. Zeg niet overal ‘ja’ op, denk hier van tevoren ook al over na en maak afspraken met jezelf.
  3. Zorg dat je die dag goed voedzaam en voldoende eet; hierdoor creëer je een hoge stofwisseling. Als je later die dag of avond meer calorierijk eet, kan je lichaam dat allemaal veel beter verwerken!
  4. Compensatie in eten doe je daarom altijd de dag erna, niet ervoor!
  5. Beweeg extra tijdens deze dagen. Denk niet meteen alleen aan sport. Buiten lekker een wandeling maken, is ook extra bewegen.
  6. Door buiten in de kou te bewegen, verbrand je extra calorieën. Je verbrandt calorieën omdat je beweegt, maar ook omdat je lichaam moet extra hard werken om je warm te houden tijdens de kou. Bewegen in de kou zijn dus extra calorieën verbranden! Dus een wandeling tijdens de Kerstdagen met de familie is een goede calorie verbranding.
  7. Blijf goed water drinken! Ook omdat het vult. Drink desnoods warm of gekookt water, als je water drinken lastig vindt.
  8. Drink je graag een wijntje bij het eten? Laat dan de rijst, pasta of aardappelen weg en eet alleen vlees / vis en groente.
  9. Heb je echt teveel gedaan met Kerst of Oud&Nieuw? Doe de dag erna dan een fruitdag ter compensatie. Je mag de hele dag door alle soorten fruit eten, zoveel als je wilt en ’s avonds vlees of vis met groenten. In het Slinc. Fase 1 Afslanken kun je een appeldag ter compensatie doen.
  10. Wil jij met Kerst een verantwoord menu? Bekijk hier een slank 4-gangen Kerstdiner met lekkere bijgerechten.
Lees ook

Reageer op dit bericht