gratis verzending & volgende dag in huis

Afvallen in vetmassa kost tijd

Geplaatst op 13 december 2017 in categorie Inspiratie & Motivatie

‘Als ik een week oplet kan ik in een week wel 2kg afvallen, maar het zit er ook zo weer aan.’ Herken jij dit? Dat komt omdat deze kilo’s geen vetkilo’s zijn maar vochtkilo’s. Vet afvallen doe je niet zomaar even in 1 week. Je lichaam gaat vaak pas na 2 tot 3 weken echt vetverbranden.

De eerste kilo’s in de eerste week gaan vaak hard, omdat het vochtkilo’s zijn. En vochtkilo’s kun je snel kwijtraken, maar kom je inderdaad ook weer snel aan.

Je kunt je lichaam vergelijken met een stoomtrein. Er gaan kolen op het vuur en de trein gaat langzaam rijden. Steeds meer kolen op het stokende vuur geeft meer snelheid. Totdat de trein op topsnelheid rijdt. En zo werkt de vetverbranding in je lichaam precies hetzelfde. Je verbranding komt langzaam op gang.

Je lichaam wil helemaal geen vetverbranden, het heet niet voor niks: vet reserve. Een reserve opslag die je lichaam pas zal aanspreken als het echt niet anders kan. Het spreekt daarom het eerste aan wat het niet nodig heeft: vocht. Houd je een dieet goed vol, dan kan je lichaam niet anders dan je vetmassa aanspreken.

Dit proces duurt 2 tot 3 weken. Pas dan zit je lichaam zoals de stoomtrein op topsnelheid en ben je echt vetkilo’s aan het verbranden. En dat zijn kilo’s die je niet makkelijk aankomt. Daarom is je resultaat in week 1 altijd heel hoog en week 2 en 3 al wat minder hoog. Minder hoog, maar wel echt vetkilo’s!

Zelfs als je maar 2kg wilt afvallen, zul je altijd minimaal 2 weken je aan je dieet moeten houden!

Lees ook

Reageer op dit bericht