gratis verzending & volgende dag in huis

Afvallen of op gewicht blijven, what’s it gonna be?

Afvallen of op gewicht blijven, what’s it gonna be?

Geplaatst op 05 april 2019 in categorie Inspiratie & Motivatie

Afvallen of op gewicht blijven; 9 van de 10 vrouwen hangt er precies tussenin. We zijn niét bezig met afvallen, we zijn niét bezig met op gewicht blijven: we bungelen in dat grijze gebied ertussen in. De taart afslaan ‘want ik wil eigenlijk nog afvallen.’ Water drinken in plaats van een wijntje ‘want dat kan ik beter niet doen.’ Kortom: verleidingen afslaan, want je wilt eigenlijk nog afvallen. Maar stel jezelf dan eens de vraag: Bén je ook echt aan het afvallen?

Ik was ook zo iemand die áltijd aan de lijn was. Altijd alles afslaan, maar op een ander moment toch toegeven aan verleiding. ‘Ah, één keer moet toch kunnen. Ik kan toch niet áltijd nee zeggen.’ In de praktijk betekende dat dus eigenlijk dat de weegschaal altijd ongeveer hetzelfde aangaf. Ik was aan de lijn, ik wilde afvallen, maar mijn gewicht bleef eigenlijk gewoon gelijk. Want dat is op gewicht blijven: af en toe ja, af en toe nee.

Verleidingen afslaan uit de motivatie ‘want ik wil eigenlijk nog afvallen’ geeft frustratie en daardoor ook frustratie eten. Je ontzegt jezelf allemaal lekkers, maar er is geen resultaat. Je geeft producten de sticker ‘mag ik niet’, ‘beter van niet.’ En laten we eerlijk zijn: alles wat niet mag, is verleidelijk.

Dus dan komt er een moment dat je een emotionele tegenslag krijgt, je enorme stress of verdriet hebt, je het niet meer kan bijbenen op je werk en dat is het moment dat je voor de bijl gaat: ‘Kan mij het ook schelen, nu trek ik die zak chips open en ik eet hem helemaal op.’

Frustratie eten komt onder andere door te lang blijven hangen in het grijze gebied. Jezelf dingen te lang lekkere dingen ontzeggen. Kies wat je doet: dieet en ga ervoor (kies voor een afgebakende periode en zorg voor een optimaal wekelijks resultaat) of blijf op gewicht!

Wil jij ook graag leren hoe je goed op gewicht moet blijven? Kies dan voor de voordelige Stay in Shape Box

Lees ook

Reageer op dit bericht