gratis verzending & volgende dag in huis

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet

Geplaatst op 17 april 2023 in categorie Inspiratie & Motivatie

Gezond afvallen zonder dieet

Je wil graag afvallen zonder dieet, dus je gaat meer sporten en minder eten. Dan zou je denken dat je gewicht naar beneden gaat, maar toch blijft je gewicht gelijk. Herken je dat? Enorm frustrerend, want je doet heel goed je best. Ik ontvang veel mensen als afslankcoach die hier tegenaan lopen. Als je wilt afvallen zonder dieet, is het belangrijk dat je eetpatroon goed onder de loep neemt. Ik help je op weg met 10 tips in afvallen zonder dieet.

Snel afvallen buik zonder dieet

Of je nu 5 kilo wilt afvallen of 10 kilo wilt afvallen op je buik zonder dieet, het is belangrijk dat je je eetpatroon goed onder de loep neemt. Voeding bepaalt namelijk 80% van je gewicht. Daarnaast is het belangrijk dat voeding en beweging in een juiste balans is. Als je meer sport, is het juist van belang dat je het lichaam meer voedt in voedingstoffen.

Afvallen zonder dieet – 10 tips!

Wil jij graag afvallen zonder dieet, maar weet je niet goed hoe je het aan moet pakken? Afvallen is meer dan alleen ‘meer bewegen en niet snoepen’. Ik heb 10 tips voor afvallen zonder dieet voor je op een rijtje gezet. Misschien niet heel origineel, maar het zijn gouden regels als het gaat om succesvol afvallen. Deze 10 tips voor afvallen zonder dieet zijn de gouden tips tot een slankere jij. Afvallen lukt jou ook! Bereik het streefgewicht dat je graag wilt bereiken met deze 10 tips.

10 TIPS! Afvallen zonder dieet ➞ 

Afvallenzonderdieet
Afslankcoach Rachel Hulshof

10 tips afvallen zonder dieet

Tip 1: Eetprogramma

Vaak ga je veel te streng van start als je graag wilt afvallen. Maar besef goed dat afvallen zonder dieet tijd kost. Je valt geen 10 of 15kg af in 1 week. Als je een té streng eetprogramma aanhoudt, krijg je niet alleen te weinig voedingsstoffen binnen, maar je houdt het ook gewoon niet lang vol. Kies dus voor een basis eetprogramma dat je voor een langere tijd kunt volhouden. Gevuld met voldoende voedingstoffen, zodat het lichaam meer in balans is.

Tip 2: Eet voedzame producten

Dat zijn producten die veel vezels bevatten: volkoren producten zoals volkoren brood, crackers, muesli, maar ook volkoren pasta’s en basmati of zilvervliesrijst en natuurlijk fruit en groente. Voedingsvezels zorgen ervoor dat je minder honger hebt, een betere stoelgang en een hoge stofwisseling. Groente is een heel voedzame product en tegelijkertijd bevatten ze weinig calorieën. Een win-win situatie dus. Eet bijvoorbeeld bij je lunch of tussendoor eens wat rauwkost of een salade. Meer groente tips voor bij de lunch.

Tip 3: Eet met regelmaat

Door regelmatig over de dag voedzaam te eten heb je minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je langer verzadigd bent, minder eet en je fitter voelt. Daarnaast verhoogt regelmatig en voedzaam eten je stofwisseling en daarmee ook je (vet) verbranding. Houdt 3 hoofdmaaltijden aan met 2 tussendoortjes. In de avond mag je nog een bakje magere zuivel.

Tip 4: Geen suiker

Suikers zorgen voor een disbalans van de bloedsuikerspiegel. Als je bloedsuikerspiegel laag is, vraagt je lichaam opnieuw naar suiker. Suiker vraagt namelijk om suiker. Door te snoepen of als je producten met een hoog suikergehalte eet, houd je dit in stand. En dan bedoel ik niet alleen snoep, maar ook etenswaren met veel suiker. Denk aan zoet beleg, peperkoek, eierkoek en een sultana of krenten liga.

Tip 5: Drink 1,5 tot 2 liter water

Als je niet voldoende water drinkt, kun je lijnen wat je wilt, maar dan val je niet goed af. Dat komt omdat tijdens de vetverbranding er afvalstoffen vrijkomen. Als deze niet worden afgevoerd, stappelen ze zich in je lichaam op. Je kunt daar letterlijk ziek van worden. Je lichaam stopt uit zelfbescherming met vetverbranding.

Tip 6: Negeer een hongergevoel niet

Hoe meer je naar je lichaam luister, hoe beter die functioneert en dus ook een hogere (vet) verbranding heeft. Veel vrouwen denken dat honger hebben er nu eenmaal bij hoort als je wilt afvallen zonder dieet. Maar dat is helemaal niet waar. Honger hebben is een vraag van het lichaam om voedingsstoffen. Durf te eten, want je mag voedzaam namelijk heel veel eten.

Afvallen zonder dieet houd je niet vol als je honger hebt. Daarnaast zorgt het voor een voedingstekort. Vet verbranding kost het lichaam energie, dus je lichaam moet extra hard werken. Zo kan het kan best zijn dat je een keer wat meer honger hebt op een dag en dus ook wat meer moet eten die dag.

Tip 7: Drink geen alcohol

Alcohol kan niet worden opgeslagen in het lichaam. Alcohol is een gifstof die er zo snel mogelijk weer uit moet. Je lichaam gaat daarom als een gek aan de gang om de alcohol af te breken. Je lever zorgt voor de afbraak van alcohol, maar je lever heeft een cruciale rol in de vetverbranding. Door alcohol te drinken stopt dus de vetverbranding. Daarnaast is alcohol een caloriebom, dus als je graag wilt afvallen zonder dieet, drink dan geen alcohol.

Tip 8: Beweeg 30 minuten per dag

Bewegen is niet alleen voor meer gewichtsafname, het draagt bij aan je algehele gezondheid. Het is gezond voor je lichaam en geest om iedere dag minstens een half uur te bewegen. Wanneer je voldoende beweegt blijf je fit en slank en verklein je de kans op hart- en vaatziekten. Het versterkt je immuunsysteem en het draagt bij aan een gezonde darmflora wat van invloed is op een sterke weerstand. Het helpt ook tegen stress en is ontspannend voor de geest. Beweging draagt daarom in heel veel opzichten bij aan een positief resultaat bij afvallen zonder dieet.

Tip 9: Varieer in eten

Wissel voedingstoffen met elkaar af. Probeer elke week eens andere boodschappen te doen. Andere groente, ander fruit, ander beleg. Hierdoor zorg je dat het lichaam gevoed blijft in veel verschillende voedingstoffen. Daardoor werkt het lichaam meer optimaal en daardoor dus ook harder. En dat is juist wat je wil bereiken: een hoge stofwisseling, een hoge vetverbranding. Variatie zorgt ervoor dat je lichaam weer andere voedingsstoffen binnenkrijgt en getriggerd blijft.

Tip 10: Sta je even stil? Doe een appeldag

Als je wat langer bezig bent, kan het soms voorkomen dat je even stil staat. Je lichaam raakt uit vet verbranding en vult zich weer met afvalstoffen. Je kunt dan proberen wat je wilt, je resultaat valt tegen. Reinig je lichaam met een ontslakkingsdag, zodat die weer optimaal klaar is voor vetverbranding. Dat kun je doen door een fruitdag of tijdens afvallen met Slinc. met een appeldag.

En tot slot, hou vol! Ben je een week een keer minder afgevallen, geef niet op, maar hou vol. Afvallen is niet 1 week je best doen en dan niet meer. Je valt niet in 1 week die 6, 8, 12 of 16 kilo af die je kwijt wil. Bedenk maar zo: de aanhouder wint.

Mijn advies voor afvallen zonder dieet

Deze regels vormen de basis van afvallen met Slinc. Normaal en voedzaam eten, zonder dat je honger hebt. Je valt eindelijk de kilo’s af die je kwijt wilt. Met een compleet startpakket van instructieboek, eetschema en voedingslijst en meer dan 200 gezonde recepten kun je direct aan de slag met afvallen. Afvallen gaat makkelijker wanneer je normaal kunt blijven eten, samen met je gezin of partner. Slinc. laat zien dat lekker en gezond heel goed kan, ook tijdens het afvallen.

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht