gratis verzending & volgende dag in huis

Afvallen zonder dieet

Geplaatst op 20 januari 2021 in categorie Inspiratie & Motivatie

Ik lees op de voorpagina van het blad Vriendin “ik ben 5kg afgevallen zonder dieet.” Wat is dat toch dat wij zo’n aversie tegen het woord ‘dieet’ hebben? Een aversie en ontkenning. Geloven wij nu echt dat afvallen zomaar ‘vanzelf’ gaat? Dat afvallen geen moeite kost en dat we gewoon door kunnen gaan met alles waar we juist die kilo’s van zijn aangekomen?

Als je wilt afvallen, moet je minder calorieën eten dan dat je verbrandt. Zo simpel is het. En geef het beestje een naam als opletten, gezonder eten en meer bewegen maar uiteindelijk komt daar een som uit van minder calorieën binnenkrijgen dan dat je verbrandt.

We laten de vette hap, het snoepen en de alcohol staan, we gaan gezonder eten en we gaan meer bewegen. We zijn op dieet. Het is juist iets waar je trots op moet zijn. Diëten wil niet zeggen dat je jezelf voor een zoveelste keer af straft, jezelf dingen ontzegt of saai bent omdat je niet mee doet.

Diëten is je lichaam goed verzorgen. Vetten en suikers bannen uit je lichaam. Suikers die een bodem zijn voor slechte bacteriën in je darmen, die zich als een razende vermenigvuldigen en je immuunsysteem verzwakken waardoor je meer vatbaar bent voor verkoudheid, hoofdpijn, puistjes etc. Suikers die je bloedsuikerspiegel als een gek laten pieken en dalen, waardoor je je totaal uitgeput voelt, energieloos en veel moe.

Diëten is je lichaam voeden. Je lichaam voorzien van voedingsstoffen: bouwstoffen, brandstoffen en beschermstoffen. Alle stoffen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Om alle processen in je lichaam optimaal uit te kunnen voeren, waardoor je juist meer energie hebt en jezelf fit voelt. Je hebt energie om lekker te gaan sporten, om met je kindjes te stoeien of achter ze aan te rennen, om ’s avonds nog een blokje om te lopen.

Naast lichamelijke (gezondheids) verbeteringen ga je je door een dieet ook gewoon veel fijner voelen over hoe je eruit ziet. Je krijgt complimentjes, je voelt je zekerder en lekkerder in je kleding.

Ik snap de hele aversie niet over diëten.

Ben jij er ook klaar voor? Start met Slinc. Normaal eten, maar toch snel afvallen.

Lees ook

Reageer op dit bericht