gratis verzending & volgende dag in huis

Afvallen zonder spierverlies

Afvallen zonder spierverlies

Geplaatst op 11 februari 2023 in categorie Inspiratie & Motivatie

Vet afvallen zonder spierverlies

Afvallen zonder spierverlies. Je leest het overal als je googled op ‘gezond afvallen’ of ‘verantwoord afvallen’. Maar heb je jezelf al eens afgevraagd waarom afvallen zonder spierverlies zo belangrijk is?

Om die vraag te beantwoorden, is het belangrijk om te begrijpen welke rol spiermassa heeft in onze stofwisseling.

Spiermassa verbruikt meer energie

Spiermassa verbruikt meer energie dan vet. Dat betekent dat spieren een hogere stofwisseling hebben dan vet. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe hoger dus je stofwisseling is. En je raadt het misschien al: hoe hoger dus ook je vetverbranding.

Ook in rust verbruiken spiercellen meer energie dan vetcellen. Mensen met een goed spiermassa komen minder snel aan en blijven ook beter op gewicht. Afvallen zonder spierverlies, is dus zeker belangrijk.

Vet afvallen zonder spierverlies

Mannen hebben van nature een hoger spiermassa dan vrouwen. De stofwisseling van een man is daarom ook hoger dan een vrouw en daarmee ook hun vetverbranding. Dat is ook de reden waarom mannen sneller afvallen dan vrouwen. Heel irritant overigens als je als vrouw samen met je man gaat afvallen. Val jij 1 kilo af na een week is hij 2 kilo kwijt! Terwijl je hetzelfde doet.

Ouder worden en spiermassa

Naarmate je ouder wordt, heb je steeds meer vetopslag. Je wordt dus eigenlijk steeds dikker. Dat komt onder andere door afbreuk van spieren. Het spierpercentage neemt vanaf het 40e levensjaar jaarlijks met 1% af. Dat heeft dus ook invloed op je stofwisseling, die gaat omlaag. Als je je eetpatroon niet verandert, kom je daar dus langzaam van aan.

Bij vrouwen is het daarnaast ook de hormonale verandering die ervoor zorgt dat er meer vetopslag is. Door de oestrogeen afname tijdens de overgang is, slaat de vrouw meer vet op. Dus zeker als je als vrouw in de overgang bent, is het belangrijk om je eetprogramma aan te passen als je graag wilt afvallen.

Afvallen zonder spierverlies

Afvallen zonder spierverlies is dus heel belangrijk. Zorg ervoor dat je je spieren intact houdt als je gaat afvallen.

Spiermassa is belangrijk voor:

  • Een hoge stofwisseling en vetverbranding
  • Snel en verantwoord afvallen
  • Dat je goed op gewicht blijft
  • Dat je minder snel aankomt
  • Een gezond en sterk lichaam

Vetverbranden zonder spierverlies

Spierafbraak afvallen

Maar waar gaat het dan mis? Als je gaat afvallen met een dieet waarbij je te weinig voedingstoffen tot je neemt, breekt het lichaam spiermassa af in plaats van vetmassa. Dat heet een crashdieet. Je eet in volume te weinig voedingstoffen of wat je eet bevat simpelweg te weinig voedingsstoffen. Het lichaam breekt dan af wat teveel energie kost: spiermassa.

Het lichaam is altijd op zoek naar balans. Op het moment dat er minder voeding binnenkomt, klopt de vraag / aanbod niet meer. Er komt ten slotte veel te weinig voeding binnen ten opzichte van wat het lichaam nodig heeft aan energie. Door spiermassa af te breken, vertraagt het lichaam de stofwisseling. Op deze manier herstelt je lichaam op natuurlijke wijze de balans. Vraag en aanbod zijn weer beter op elkaar afgestemd.

Jojo effect

Je verliest spiermassa en de stofwisseling verlaagt. Met een lagere stofwisseling kun je minder calorieën eten. Gevolg is dat je de afgevallen kilo’s in een rap tempo weer aankomt. Het welbekende jojo effect. En nu komt het: het moment dat je weer aankomt, kom je geen spiermassa aan, maar vetten! Je bent in een mum van tijd weer terug op je oude gewicht, maar van binnen is de verhouding van spier- en vetmassa wel verslechterd.

Afvallen zonder spiermassa te verliezen

Hoe zit dat dan? Ik zal een voorbeeld geven. Bijvoorbeeld: Je weegt 80 kilo en valt met een crash dieet 15 kilo af. Je valt zeker ook wel vetmassa af, maar ook spiermassa. Op het moment dat je weer 15 kilo aankomt, is dat alleen vetmassa. Had je voorheen een vetpercentage van 40% is dat nu bij hetzelfde gewicht van 80 kilo nu ineens 46%.

Een crash dieet zorgt dus voor een jojo effect. Je valt wel kilo’s af, maar je komt ze ook weer heel snel weer aan.

Verantwoord afvallen zonder spierverlies

Verantwoord afvallen betekent dus: afvallen zonder spierverlies. Om te kunnen vetverbranden zonder spiermassa te verliezen heb je eiwitten nodig. Spieren herstellen zich met eiwitten en als je spiermassa wilt opbouwen, heb je ook eiwitten nodig. Elk dieet dat snelheid maakt in afvallen, daar komt iets van eiwitten om de hoek kijken.

Spierafbraak afvallen

Afvallen zonder spiermassa te verliezen

Snel en verantwoord afvallen kan alleen met een juiste basis van voedingstoffen en vitaminen en mineralen. Aan de ene kant wil je snel afvallen, maar je wil wel dat het alleen vetmassa is.

Dat is de reden waarom er bij afvallen met Slinc. een aanvulling is in voedingssupplementen. Je blijft wel normaal eten, maar in calorieën eet je minder, zodat je kilo’s afvalt. Je eet 1000 tot 1200 kcal, maar dat is te weinig om alle processen in het lichaam te onderhouden. De reactie van het lichaam zou dus logischerwijs zijn dat het spiermassa afbreekt. De aanvulling van de Slinc. Shaper zorgt  ervoor dat dit niet gebeurt. Met Slinc. kun je dus snel afvallen zonder spiermassa te verliezen. Hoe werkt dat precies?

Vet verliezen spieren behouden

De Shaper is een hoog concentraat aminozuren; dit zijn de bouwstenen van eiwitten. Door deze aanvulling blijft de spiermassa behouden, waardoor de verbranding uit de vetten komt. Je bent dus puur vetmassa aan het verbranden met Slinc. Dat kun je ook terugzien op de weegschaal: je ziet het vetmassa dalen.

Eiwitten hebben tevens de eigenschap dat een langer verzadigingsgevoel geeft en het hongergevoel onderdrukt. Je hebt dus een langer verzadigingsgevoel en hoeft minder (vaak) te eten. Je ervaart tijdens Slinc. dus geen honger. En als iets de vijand is in afvallen, dan is het honger hebben.

Afvallen spieren behouden

Vitaminen en mineralen

Om ervoor te zorgen dat het lichaam in een hoge verbranding blijft, is een aanvulling van vitaminen en mineralen noodzakelijk. Het voedingssupplement Slinc. Fit is speciaal afgestemd op het eetprogramma van Slinc.

Met Slinc. val je snel en verantwoord af. We vinden het tegenwoordig maar heel normaal, snel afvallen, maar voor het lichaam is dat een enorm hard werken.

Het lichaam moet in een hoog tempo gaan verbranden. Bij elk proces in het lichaam worden reserves vitaminen en mineralen aangesproken. Als die uitgeput raken, voel jij je niet alleen futloos, maar stopt je lichaam ook met vet verbranden. Je valt nog maar een paar ons per week af of je gewicht blijft zelfs stil staan: het zogenaamde plateau. Voordat je je vitaminen weer op peil hebt, ben je snel al 4 tot 6 weken verder.

Om er dus voor te zorgen dat je lichaam continue op hoog niveau kan blíjven verbranden, heb je ook de aanvulling van de Slinc. Fit vitaminen en mineralen nodig.

Het consequent innemen van beide supplementen draagt bij aan snel en verantwoord afvallen met Slinc. zonder spiermassa te verliezen.

Spierverlies afvallen

Vet verbranden zonder spierverlies

Wil jij graag snel en verantwoord afvallen zonder spierverlies? Start dan met de Startbox van Slinc. Deze box is voor 4 weken en hiermee zet je een eerste stap naar een slankere versie van jezelf. In de startbox vind je alle informatie die je nodig hebt om te starten. Er zit een duidelijk instructieboek bij. Hier vind je terug hoe je ritme op de dag eruit ziet, wat je allemaal mag eten, hoeveel etc.

Er zit ook een heel handig receptenboek bij Slinc. Slank & Gezond waar het hele gezin uit kan mee eten. Nog meer recepten vind je online terug. Ook heeft Slinc. een gratis app die je kunt downloaden.

Wil jij dit ook?

  • Afvallen zonder spierverlies
  • Een hoge stofwisseling en vetverbranding
  • Snel en verantwoord afvallen
  • Goed op gewicht blijven en minder snel aankomen
  • Een gezond en sterk lichaam?

Wacht dan niet langer en start met Slinc.

Bestel hier jouw Startbox

 

Lees ook

Reageer op dit bericht