gratis verzending & volgende dag in huis

Alcohol is vloeibaar snoepen

Geplaatst op 02 januari 2021 in categorie Inspiratie & Motivatie

Alcohol is een sociaal geaccepteerd gezelligheidsdrankje en daardoor is het heel normaal dat er gedronken wordt. We zien er totaal geen kwaad in. Gewoon gezellig een drankje doen. Het is lekker en gezellig, maar wat heel veel mensen helemaal niet weten, is dat alcohol officieel een drugs is! Het is dus letterlijk een gif, die je lichaam zo snel mogelijk je lijf uit wil hebben.

Tijdens een dieet is alcohol echt een spelbreker! Veel mensen zijn zich daar niet van bewust. Alcohol tijdens een dieet is om drie redenen goed om te laten staan. Alcohol stopt namelijk je vetverbrandingsproces, het is een dikmaker vanwege de calorieën en het is vocht afdrijvend.

Waarom kun je alcohol beter laten staan als je wilt afvallen?

1. Alcohol stopt je vetverbrandingsproces
Alcohol kan niet worden opgeslagen in het lichaam. Alcohol is een gifstof die er zo snel mogelijk weer uit moet. Je lichaam gaat daarom als een gek aan de gang om de alcohol af te breken. Je lever zorgt voor de afbraak van alcohol, maar je lever heeft een cruciale rol in de vetverbranding. Door alcohol te drinken stopt dus je vetverbranding!

2. Alcohol is vloeibaar snoepen
Alcohol levert per gram 7 calorieën (30 kJ). Dat is al relatief veel, omdat er per glas gemiddeld (afhankelijk van het alcohol %) 10 gram alcohol in zit, dat zijn dus al 70 calorieën. Daar komen de calorieën uit de suikers in de drank nog eens bij. Je krijgt ook meer trek in zout omdat alcohol vocht afdrijvend is. Dus je gaat vaak ook meer eten of snacken. Zit je op een feestje gezellig aan de wijn? Daar komen vaak nog de calorieën bij van zoutjes, chips en andere hartige hapjes.

Al deze extra calorieën die je lichaam niet kan verteren, sla je vooral op in de buik. Was dat eerst nog de beroemde ‘bierbuik’, kennen ook veel vrouwen het als ‘buikvet’  of de ‘muffin top’. Dit buikvet (visceraal vet), het vet rond de taille, is het meest ongezonde vet. Het verhoogt het risico op diabetes, kanker en hart- en vaatziekten.

3. Alcohol is vocht afdrijvend
Je lichaam droogt uit door alcohol. Het vocht in je lichaam is uit balans en je lichaam zal dit eerst weer herstellen. Dat is de bekende ‘nadorst’ als je veel gedronken hebt. Je vetverbranding ligt hierdoor nog steeds stil. Dus niet alleen de dag dat je alcohol drinkt gaat verloren (als je aan het diëten bent) maar ook de dag erna! En dat zie je terug op de weegschaal.

Betekent dit nu dat je nooit meer ‘mag’ drinken? Absoluut niet! Ik drink zelf graag een wijntje en ik ben ook niet van plan om dat te laten staan. Maar… als je wilt afvallen, is alcohol echt een spelbreker! Dus tijdens een dieetprogramma zou ik zeker adviseren, en zeker de eerste 3 weken!!,  om géén alcohol te drinken.

Lees ook

Reageer op dit bericht