gratis verzending & volgende dag in huis

Betekent lijnen dat je niet mag zondigen?

Geplaatst op 09 april 2016 in categorie Inspiratie & Motivatie

Veel vrouwen zien afvallen als levenslang. Een straf. Wéér nee zeggen tegen alles wat verleidelijk en lekker is. De kinderen eten friet en jij zit aan een salade. Je vriendinnen drinken een wijntje en jij zit aan de spa blauw. We zijn heel erg bezig met alles wat we vooral níet mogen. Dus als we een week lijnen en níks verkeerds hebben gegeten, niet hebben gezondigd, dan móet de weegschaal toch naar beneden zijn?

En hier maken we een denkfout. We zijn alleen bezig met ‘niet zondigen’ en verwachten daarmee dat we afvallen. Maar om af te vallen, zijn er nog 4 voorwaarden die moeten kloppen voordat je lichaam gaat vetverbranden. Je kunt een hele week niet snoepen of zondigen, maar als je je niet houdt aan de overige regels, zul je niet afvallen.

Dus even op een rij, alle regels waar je aan moet voldoen om ervoor te zorgen dat je in vetverbranding komt.

Regel 1 – Eet om de 2 tot 2,5 uur

Je lichaam is eigenlijk gewoon net als een auto. Als je er geen brandstof in doet, rijdt die niet. Een vetverbrandingsproces kost het lichaam energie. Daar heeft die brandstof voor nodig. Om de 2 tot 2,5 uur eten zorgt ervoor dat je stofwisseling optimaal werkt en daarmee ook je vetverbranding. Sta je vroeg op (bijvoorbeeld 06.00 uur), ga je laat naar bed (bijvoorbeeld 24.00 of 01.00 uur) of werk je in nachtdiensten? De regel blijft van kracht dat je om de 2 tot 2,5 uur moet eten. Dus als je vroeg opstaat, heb je meer eetmomenten op een dag dan iemand die om 08.00 uur opstaat.

Regel 2 – Eet voedzaam

Je kunt wel om de 2 tot 2,5 uur eten, maar als het allemaal ‘rotzooi’ eten is, dan heeft het nog niet het juiste effect. Voedzaam eten is eten die het lichaam voorziet van brand-, bouw- en beschermstoffen. Zo krijg je met volkoren producten zoals brood, crackers, havermout, muesli brandstoffen binnen die zorgen voor je energie. Je kan hierdoor bewegen, sporten, ademen, maar ook nadenken. Koolhydraten zijn de brandstoffen voor je hersenen. Bouwstoffen zijn bijvoorbeeld eiwitten en zitten in zuivelproducten, eieren, vlees en vis. Die zorgen ervoor dat je spieren kunt laten herstellen na een training of zelfs spieren kunt opbouwen. Beschermstoffen zijn vitaminen en mineralen en zitten vooral in fruit en groente.

Regel 3 -Drink water

Wat veel mensen niet weten, is dat water ook een bouwstof is. Het helpt o.a. in de opbouw van een nieuwe huid. Hoe beter je water drinkt, hoe mooier je huid eruit ziet! Maar tijdens een dieetprogramma is water drinken belangrijk om je lichaam rein te houden van afvalstoffen. In een vetcel zitten afvalstoffen opgeslagen. Als je gaat afvallen, komen die afvalstoffen vrij uit je vetcellen en komen in je lichaam. Daar kun je letterlijk ziek van worden! Je lichaam beschermt zichzelf daartegen en stópt daarom met vetverbranden. Door water te drinken, reinig je het lichaam van afvalstoffen en blijft je lichaam in staat om te kúnnen vet verbranden.

Regel 4 –Beweging

Allereerst: aan iedereen die níet sport, vergeef jezelf! Je hoeft niet per se te sporten om te kunnen bewegen. Als je niks aan sport doet, beweeg je niet. Onzin. Even een blokje om lopen na het eten of tijdens de lunch, met de fiets even een boodschap doen, de trap pakken in plaats van de lift, je huishouden doen. Het is allemaal beweging en het is allemaal beter dan lui op je stoel of bank blijven zitten! Dus geen tijd hebben om te sporten, is geen excuus om niet te bewegen. Kom van de bank en beweeg.

Regel 5 – Beperk zondigen

En daar hebben we hem dan, beperk zondigen. Door alleen je focus te hebben op wat niet mag, gaan vaak die andere 4 regels OOK fout! En dan bereik je dus niks. Je valt niet af of erger nog, je komt aan!

Ik zeg bewust ‘beperk zondingen’ in plaats van ‘niet zondigen’. Want helemaal niet zondigen, is ook niet helemaal waar. Als je meer focus legt op de eerste 4 regels, mag je rustig eens een keer friet eten, een wijntje drinken of een stukje chocola eten. Als je zorgt dat je om de 2 tot 2,5 uur, voedzaam eet, water drinkt en beweegt, dan kan je lichaam zo’n zondigmoment veel beter verwerken!

Dus ben juist meer bezig met de eerste 4 regels dan al je energie stoppen in 1 regel. Buig je negatieve energie van ‘mag ik niet’ om naar de focus van goed eten, water drinken en bewegen. Het kost je minder frustratie en het levert een beter weegresultaat op!

Lees ook

Reageer op dit bericht