gratis verzending & volgende dag in huis

Calorieën skiën

Calorieën skiën

Geplaatst op 24 januari 2023 in categorie Inspiratie & Motivatie

Je verbrandt meer calorieën met skiën, dus eet voldoende!

Je verbrandt veel calorieën met skiën. Het energieverbruik is tijdens een skivakantie veel hoger dan normaal, omdat je meer beweegt, maar ook vanwege de kou. Het lichaam moet in de kou namelijk harder werken om op temperatuur te blijven. Daarom is het belangrijk dat je ook voldoende eet. Als je namelijk te weinig, schiet het lichaam op reserve en houdt het juist vet vast. Dus: eet!

Meer eten, zorgt juist ook voor een hogere verbranding. Natuurlijk kun je niet zomaar alles eten. Het blijft wel belangrijk om de juiste keuzes te maken.

Calorieën verbruik skiën

Je verbrandt per uur als gemiddelde skiër zo’n 450 calorieën. Ben dus ook niet bang om meer te eten, die energie heb je ook nodig. Wat kun je het beste doen als je meer calorieën verbrandt met skiën? Lees hieronder alle tips om op gewicht te blijven tijdens de skivakantie.

Afvallen met skiën

Als je aan het Slincen bent of een ander dieet volgt, stop dan even tijdens de skivakantie. Zoals hierboven aangegeven, is het calorieën verbruik met skiën hoger dan normaal. Met een dieet krijg je simpelweg te weinig energie binnen om zo intensief te sporten in een koude buitenlucht. Het lichaam schiet op reserve en tegelijk voel je je heel futloos en slap. Zo wil je niet op je latten staan lijkt me.

Stop dus even met je dieet en volg onderstaande tips om op gewicht te blijven tijdens de skivakantie. Overigens is mijn advies áltijd om tijdens een vakantie niet bezig te zijn met afvallen. Waarom ik afvallen op vakantie geen goed idee vind leg ik uit in deze blog: afvallen op vakantie.

Calorien skien

Tips voor de skivakantie

 • De beste manier om niet aan te komen is: ontbijt als een keizer, lunch als een koning en diner als een zwerver. Oftewel: een stevig ontbijt, een goede lunch en een magere avondmaaltijd. Overdag heb je veel verbranding in de avond minder. Dat zet dus het meeste aan.
 • Ontbijt dus stevig. Zorg dat je voldoende eet, het liefst producten met veel voedingsvezels. Maak een combinatie uit volkoren producten, fruit, zuivel en een gekookt ei. Zo kan een goed ontbijt bestaan uit: een flinke bak yoghurt met muesli en een stuk fruit of 3 volkoren crackers, fruit en zuivel of 3 volkoren boterhammen met ei. Ben dus niet bang om veel te eten. Het gaat hier allemaal om voedzame producten. Zorg dat je voldoende eet zodat je het trekt tot de lunch.
 • Kijk niet naar mager en light, maar eet volle producten, zoals volle yoghurt of kwark. Dit is meer voedzaam en geeft meer verzadigingsgevoel.
 • Stokbrood mag je als ‘lekker’ er altijd een stukje bij pakken, maar levert je kortdurende energie op. Laat croissants staan, die leveren geen energie en veel vet.
 • Ontbijt je toch iets lichter, zorg dan wel dat je op de piste iets te eten hebt als tussendoortje. Een proteïnereep is makkelijk om mee te nemen en tijdens Slinc. ook een prima alternatief voor het tussendoortje fruit & zuivel.
 • Eet je op de piste? Een belegd (stok)broodje met een salade is een prima lunch. Ook een bord pasta mag gerust, zeker als je veel honger hebt.
 • Even uitrusten op de piste? Bestel een kop thee of koffie en eet er een heerlijke chocolade proteïne reep bij.
 • Eindigt je dag rond 16.00 uur, eet dan gerust even iets kleins als je in het hotel of appartement komt. Ook als heb je in de middag al een tussendoortje op. Hiermee voorkom je dat je ’s avonds met het diner te veel honger hebt. Eet wat yoghurt met fruit, een belegde volkoren cracker of een klein stuk belegd stokbrood.
 • De avondmaaltijd kent vaak de meeste calorieën en er is geen verbranding meer. Is het een stevige maaltijd? Pizza, kaasfondue, pasta met roomsaus? Eet dan een kleinere portie en als het kan: eet jezelf vol met groente.
 • Drink je graag een wijntje? Laat dan de koolhydraten weg in de avond. Dus alleen een stuk vlees of vis met groente.
 • En uiteraard: veel water drinken!
 • Wil je graag tussendoor toch iets voor op de piste om makkelijk mee te nemen? Kies dan voor een proteïnereep als verantwoord tussendoortje.

Vakantiemodus met Slinc.

Ben je op dit moment bezig met Afvallen met Slinc.? Ook dan adviseer ik om het dieet even te onderbreken en bovenstaande tips aan te houden. Je stopt dus ook even met de Slinc. supplementen.

Als je thuis komt start je eerst weer met een appeldag voordat je het dieet weer oppakt. Heb je een lange terugreis achter de rug? Laat het lichaam ook even bijkomen en start dan pas 2 dagen later met de appeldag.

Fijne skivakantie!

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht