gratis verzending & volgende dag in huis

De angst om te eten

Geplaatst op 21 oktober 2013 in categorie Inspiratie & Motivatie

Vrouwen zijn bang om te eten. Dat kan ik na 7 jaar wel concluderen. We willen niet aankomen of eigenlijk afvallen, maar wel dat stukje taart eten of wijntje drinken. Dus wat doen we?

Als een kat in het nauw kiezen we voor een oplossing. Zeker niet de beste, maar het is er in ieder geval een. We gaan minder eten. En dat is het begin van het einde. Want wat doet té weinig eten met je? Lichamelijk gaat je stofwisseling omlaag. Als je dan calorierijk eet, snoept of drinkt heeft je lichaam niet de energie om alles goed te verwerken, want je lichaam werkt tenslotte maar op half power. Dus je lichaam kiest voor de makkelijkste weg: opslaan als vet. Door te weinig voedzaam te eten in de basis, kom je dus eigenlijk alleen maar snéller aan.

Zorg er dus voor dat je in de basis voldoende voedzaam eet, en dat is, schrik niet dames, dan mag je stiekem héél véél eten! Eet als vrouw 5-6 volkoren boterhammen per dag, als man 7-8 boterhammen, zodat je lichaam optimaal functioneert en dat stuk gebak makkelijk kan verwerken. Plus, als je de hele dag door voedzaam eet, zul je merken dat je vanzelf veel minder trek krijgt in allerlei andere calorierijke snacks of snoep! Dus 2 vliegen in 1 klap!

Lees ook

Reageer op dit bericht