gratis verzending & volgende dag in huis

De functie van zuivel bij je fruitmoment

Geplaatst op 03 oktober 2013 in categorie Inspiratie & Motivatie

Herken je dat, dat je een appel eet en alleen nog maar meer honger hebt daarna? Heb je net een appel op en zit je nog met een knorrende maag. Misschien herken je het bij een andere fruitsoort. Fruit brengt je lichaam vezels, vitaminen en mineralen maar ook fruitsuikers: fructose. Je bloedsuikerspiegel gaat daardoor enorm stijgen en dalen. Daardoor voel je opnieuw de behoefte om te eten. Je voelt jezelf het beste bij een zo stabiel mogelijke bloedsuikerspiegel met zo min mogelijke schommelingen: minder hoge pieken, minder lage dalen. Daarom bestaat het tussendoormoment bij Slinc. Fase 1 altijd uit fruit in combinatie met zuivel. Door zuivel ((soja)melk, karnemelk, naturel yoghurt of kwark) bij je fruit te eten, stijgt je bloedsuikerspiegel minder. Door een stabielere bloedsuikerspiegel heb je een hoger verzadigingsgevoel, heb je minder snel honger, eet je minder en vooral: je hebt door een stabiele bloedsuikerspiegel geen suikerbehoefte.

Lees ook

Reageer op dit bericht