gratis verzending & volgende dag in huis

De ‘R’ zit weer in de maand

De ‘R’ zit weer in de maand

Geplaatst op 22 december 2013 in categorie Inspiratie & Motivatie

De wintermaanden. Dat betekent weer dikke truien, wollen mutsen en koud weer. Je lichaam moet harder werken om je warm te houden, dus vraagt het meer energie van je lichaam. Tijdens de wintermaanden is je weerstand minder en zijn we ook sneller ziek. Daarom is het advies ook altijd als de ‘R’ in de maand zit extra vitaminen te slikken, zoals de Slinc. Fit. Maar wat doe je met je dieet als je ziek bent?

Als je ziek bent, gelden er andere eetregels als je Slinc. of elk ander dieet volgt. Vaak als vrouwen Slinc. volgen, houden ze zich krampachtig vast aan het eetschema. Maar als je ziek bent, heeft je lichaam alle energie nodig om jou beter te maken. Vetverbranding is wel de laatste prioriteit voor je lichaam op dat moment. Sterker nog, je lichaam wil liever helemaal geen vet verbranden, het heet niet voor niks: vetreserves. Het is iets wat je lichaam echt pas op het laatst zal aanspreken, als het echt niet anders kan. Je kunt je dus voorstellen, dat als je ziek bent, je lichaam wel iets anders te doen heeft dan vetverbranden! Namelijk: jou beter maken. En dat kost enorm veel energie.

Zo is koorts niets anders dan je immuunsysteem die enorm hard aan het vechten is tegen bacteriën, virussen etc. Je lichaam is druk bezig jou beter te maken. Om het lichaam niet nog meer te belasten, stop je even met je dieet en afvallen, want afvallen kost je lichaam ook energie. Luister naar je lichaam, dan ben je ook het snelste weer op de been.

Heb je zin een soepje? Een droog beschuitje? Een bakje yoghurt? Eet en drink waar je behoefte aan hebt. Zorg wel dat je altijd genoeg (water) drinkt, zeker als je koorts hebt, want je verliest door koorts veel vocht. En ben niet bang dat je aankomt als je ziek bent! Je eet vaak minder, slaapt veel en verbruikt veel energie om beter te worden. Je valt vaak af als je ziek bent, maar dat kom je weer aan in de dagen dat je hersteld. Je weegt dus vaak hetzelfde gewicht als voordat je ziek werd. 

Lees ook

Reageer op dit bericht