gratis verzending & volgende dag in huis

Doorbreek gewoonte met variatie

Geplaatst op 16 april 2022 in categorie Inspiratie & Motivatie

Hoge stofwisseling? Doorbreek gewoonte met variatie

Wij zijn gewoontedieren. We doen graag dingen in ritme en routine. Zo ook ons eten. Vaak eet je elke dag hetzelfde, het avondeten buiten beschouwing gelaten. Er zit een ritme in die elke dag terug komt. Maar ook wat we eten is vaak hetzelfde. Heerlijk die bruine boterham met kaas. Elke dag. Maar elke dag hetzelfde eten, zorgt ervoor dat je lichaam een tandje lager gaat werken. Want tja, om 10.00 uur komt er een appel binnen als tussendoortje, dat weet ‘ie nu wel.

Het werkt echt zo simpel als dat jij zelf ook werkt. Als jij iets nieuws moet doen, anders dan je gewend bent, ben je ook alert en gefocused. Je zintuigen staan op scherp en je bent geconcentreerd. Dat kost je energie. Maar rij je elke dag hetzelfde stuk in je auto van je werk naar huis, besef je niet eens dat je dat stuk gereden hebt! Dan kom je thuis en denk je: Huh, heb ik nu net een halfuur in de auto gezeten? Het gaat op de automatische piloot. En dat dames en heren, dat kost ons de minste energie. Dus ook die zoveelste appel om 10.00 uur, zet je stofwisseling op de automatische piloot. Geen extra inspanning, gewoon precies hetzelfde zoals we dat elke dag doen. Doorslikken, verwerken, klaar. Automatische piloot.

Je wil juist hebben dat je lichaam getriggerd blijft. Dat de stofwisseling optimaal werkt. En dat is heel simpel opgelost met the magic word: variatie. Trigger je lichaam. Zorg dat er andere stoffen binnenkomen. Variatie in verschillende producten zorgt ervoor dat je lichaam optimaal blijft werken. Verschillende vezels, vitaminen en mineralen. Dus varieer!

Waar het vaak mis gaat is in de middag met de groenten. Veel vrouwen eindigen op alleen komkommer en tomaat. Dat vind je lichaam heel saai, elke dag hetzelfde. Herken je dit? Bekijk de variatietips voor groenten in de middag.

Lees ook

Reageer op dit bericht