gratis verzending & volgende dag in huis

E171 Titaandioxide verboden in voedingsmiddelen

E171 Titaandioxide

Geplaatst op 11 juli 2022 in categorie Inspiratie & Motivatie

Kleurstof Titaandioxide E171

Het additief titaandioxide E171 wordt in veel voedingsproducten gebruikt om het aantrekkelijker eruit te laten zien. Het is een witte kleurstof en wordt vaak gebruikt voor kauwgom, witte glazuur, snoep met een wit laagje etc. Per 7 augustus 2022 mag deze kleurstof E171, na bepaling van de Europese voedselveiligheidsautoriteit, niet meer gebruikt worden in Nederland voor voedselproducten.

Dat wil dus zeggen dat fabrikanten vanaf  bovengenoemde datum geen voedingsmiddelen met titaandioxide in de handel mogen brengen. Het kan dus nog wel zijn dat je producten in de winkel ziet liggen, die al eerder zijn gefabriceerd. Die mogen nog verhandeld worden tot de houdbaarheid is verlopen.

E171 in Slinc. supplementen

E171 werd ook gebruikt voor de Slinc. supplementen. Slinc. gebruikt al sinds mei 2022 deze kleurstof niet meer in de productie van de supplementen. Met het weglaten van dit additief verandert er dus niets aan de werking, maar wel aan het uiterlijk. Als je Slinc. al eens eerder hebt gevolgd, is het je vast opgevallen. De witte pil is nu grijs gespikkeld van kleur. E171 wordt overigens ook niet meer voor de Slinc. Shaper gebruikt, maar dat verschil is bijna niet zichtbaar, omdat de inhoud een witte kleur heeft.

De werking van de Slinc. Fit en Slinc. Shaper is nog dus nog wel steeds hetzelfde, maar Maar de Slinc. Fit mist hierdoor wel een gladde coating laag, wat het doorslikken van de pil bemoeilijkt. Daarom voor jou een aantal tips op een rij om het doorslikken van de Slinc. Fit te vergemakkelijken.

E171 Titaandioxide

Een aantal tips voor jou om het doorslikken te vergemakkelijken:

  • Krul de tong een beetje waardoor de pil geen ‘vacuüm’ kan zuigen op de tong of vastplakt op de tong. Slik de pil vervolgens door met een glas water.
  • Neem een klein slokje water in je mond en doe dan de pil pas in de mond en slik de pil door met de rest van het glas water.
  • Breek de pil in tweeën.
  • Verbrijzel de pil en los het op in een half glas lauw / drinkbaar warm water. Knijp wel je neus dicht, want dit is niet lekker.
  • Lukt het echt niet? Verbrijzel de pil en roer het door wat magere yoghurt of kwark. Of gebruik iets met wat meer smaak zoals Optimel yoghurt of Optimel drink om de smaak te verdoezelen.

Maar goed nieuws!

Er komt een alternatieve plantaardige coating om het gebruiksgemak van de Slinc. Fit weer te herstellen.

Titaandioxide E171

Slinc. Fit

Dit vitaminen en mineralen complex is een onderdeel van afvallen met Slinc. De aanvulling van de plantaardige voedingssupplementen Slinc. Fit en Slinc. Shaper ondersteunt het afvallen met normaal eten. De combinatie van het eetpatroon en de aanvulling van supplementen maakt het programma compleet. Afvallen was nog nooit zo makkelijk én lekker!

Lees ook

Reageer op dit bericht