gratis verzending & volgende dag in huis

Gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes

Geplaatst op 05 juli 2022 in categorie Inspiratie & Motivatie

Gezonde tussendoortjes

Wil jij graag afvallen? Over de dag in kleine porties voedzaam eten zorgt voor een hoge stofwisseling en dus ook een hoge vetverbranding. Het is dus belangrijk om gezonde tussendoortjes te eten.

Tijdens Slinc. eet je in de ochtend en in de middag als gezond tussendoortje fruit met zuivel. Denk bijvoorbeeld aan een bakje yoghurt met een appel of kwark met bessen. Zuivel samen met fruit eten, voorkomt dat je hoge pieken in de bloedsuikerspiegel krijgt. En dat is belangrijk als je succesvol wilt afvallen.

Gezond tussendoortje

Gezond tussendoortje: fruit én zuivel

Herken je dat, dat je een appel eet en alleen nog maar meer honger hebt daarna? Fruit zit vol vezels, vitaminen en mineralen maar ook fruitsuikers: fructose. Dit zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel enorm stijgt en weer daalt. Hierdoor voel je opnieuw de behoefte om te eten. Bij een instabiele bloedsuiker eet je vaker en meer. Daarom is het zo belangrijk om de schommelingen in de bloedsuikerspiegel te minimaliseren.

Stabiele bloedsuikerspiegel

Door een stabielere bloedsuikerspiegel heb je minder snel honger, eet je minder en vooral: je hebt door een stabiele bloedsuikerspiegel geen suikerbehoefte.

De eiwitten in zuivel vlakken de piek in de bloedsuiker af dat fruit veroorzaakt. Daarom bestaat het tussendoortje bij Slinc. altijd uit fruit in combinatie met zuivel zoals (soja)melk, karnemelk, naturel yoghurt, kwark of een plantaardig zuivelproduct.

Gezonde tussendoortjes

Maar fruit en zuivel is niet altijd makkelijk, zeker niet als je op pad bent of als je in vergadering zit. In de zomer is zuivel ook lastig om koud te houden. Je kunt daarom kiezen voor proteïne reep.

Eiwitrepen als gezond tussendoortje

Proteïnen is een ander woord voor eiwitten. Gezonde repen zijn hoog in eiwitten zijn perfect als tussendoortje. Lekker, verantwoord en je zit er goed vol van. En wel zo makkelijk om mee te nemen. Dus ga je een dagje weg of wil je een keertje iets lekkers als tussendoortje? Dan zijn gezonde proteïne repen echt een uitkomst.

Eiwit reep

Een proteïne reep is een koolhydraatarm tussendoortje en kun je ook als tussendoortje gebruiken tijdens afvallen met Slinc.  in plaats van fruit en zuivel. Het zorgt ervoor dat je niet in de verleiding komt en geeft je het gevoel dat je toch echt iets lekkers mag eten. En wel zo handig: een eiwit reep blijft langer lekker in je tas of koffer.

Proteine repen

Deze gezonde eiwit repen zijn er in de smaken:

  • Karamel
  • Chocola
  • Fruit
  • Amandel
  • Cappuccino
  • Kokos

De karamel, chocola en fruit zijn heerlijke luchtige crispy repen. De amandel, cappuccino en kokos repen hebben een vastere noga achtige samenstelling.

Bestel hier eiwit repen

Proteine repen

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht