gratis verzending & volgende dag in huis

Huh, eerst zoet en dan hartig?

Geplaatst op 05 november 2013 in categorie Inspiratie & Motivatie

Eet jij graag zoet op je brood? Dan herken je misschien wel van vroeger: eet eerst je boterham met hartig en je boterham met zoet als laatst. En misschien leer jij het je eigen kinderen ook op deze manier, vaak uit de reden om ze te stimuleren om goed te eten. Als je begint met zoet, eten ze de rest misschien wel niet op. Een goede truc, maar is dit voor ons lichaam wel de beste keuze?

Hagelslag, jam, vlokken, appelstroop, vruchtenhagel: allemaal zoet beleg dat voornamelijk uit suiker bestaat. Suiker zorgt voor een grote schommeling in je bloedsuikerspiegel. Hoe meer je bloedsuikerspiegel schommelt, hoe meer trek je hebt in koolhydraten, in zoet, in lekkers.  Als je laatste boterham zoet belegd is, heb je daar dus de rest van de dag last van. Suiker vraagt opnieuw om suiker. Voorkom een laag dal in je bloedsuikerspiegel. Begin juist éérst met een boterham met zoet en eet daarna je hartige boterhammen (met vleeswaren, kaas of zuivelspread). Zo heeft je lichaam meer tijd om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en heb je minder last van suikerbehoefte of die onbedwingbare trek later op de dag. Plus je voelt je veel fitter. Hoe stabieler je bloedsuikerspiegel, hoe minder hard je lichaam hoeft te werken. Je houdt dus meer energie over!

Slinc. zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk blijft, omdat je het dieetprogramma op deze manier veel langer makkelijk volhoudt en je je veel fitter voelt. Tijdens Fase 1 Afslanken eet je dus even geen zoet beleg. Tijdens Fase 2 Stabiliseren en Fase 3 Balans komt het zoete beleg terug. Maar dus altijd als 1ste boterham of cracker.

Lees ook

Reageer op dit bericht