gratis verzending & volgende dag in huis

Ik testte de Forever Clean 9

Ik testte de Forever Clean 9

Geplaatst op 18 april 2021 in categorie Inspiratie & Motivatie

Ik ben afslank- en voedingscoach Rachel Hulshof en ik testte de Forever Clean 9. Benieuwd naar wat ik ervan vond? Lees hieronder mijn 9-daagse verslag en lees mijn advies over wat je het beste kunt doen als je wilt afvallen.

Wil jij graag de nieuwste C9 direct bestellen?

Als je de C9 online wilt bestellen kan dat via:

Webshop C9

Je verlaat hiermee mijn website rachelhulshof.nl en komt in de Forever Living webshop omgeving. Controleer of er linksboven “Uw Forever distributeur RACHEL HULSHOF-IN SHAPE V.O.F heet u van harte welkom” staat. Je kunt de bestelling afronden via deze Forever website.

Mocht je nog vragen hebben hierover, kun je mij mailen op info@rachelhulshof.nl

Je koopt de C9 op deze manier via de enige officiële Forever Living webshop. Bij bestelling ontvang je de allerniéuwste Forever C9 met de laatste update van het begeleidend boekje. De Forever C9 is er in de smaak Vanilla en Chocolate.

Inhoud Forever Clean 9 – Forever F.I.T. C9

 1. Forever Aloë Vera Gel (2x 1 liter)
 2. Forever Lite Ultra (15 maaltijden, soja shake vanille)
 3. Forever Garcinia Plus (54 softgels, voedingssupplement om het hongergevoel te onderdrukken)
 4. Forever Therm (18 tabletten, multivitaminen)
 5. Forever Fiber (9 sticks, vezelstick)
 6. Meetlint
 7. Begeleidend boekje waar alle informatie in staat
 8. Shaker

Mijn ervaring met C9

Met het C9 programma maak je een vliegende start op weg naar een slankere en gezondere versie van jezelf. Dag 1 en 2 zijn het zwaarste, want dan mag je alleen maar Aloë Vera drinken (3 hoofdmaaltijden, 1x in de avond), 1 vanille eiwitshake in de middag, 1 vezelstaafje (Fiber Stick) in de ochtend als tussendoortje en over de dag heen mag je naar eigen behoefte een aanvulling maken van groente en/of fruit.

Vanaf dag 3 t/m 8 mag je ’s avonds een maaltijd van +/- 600kcal (heerlijke recepten staan in het boekje). De Aloë Vera hoef je dan alleen maar in de ochtend in te nemen. ’s Morgens en ’s middags mag je een vanille eiwitshake (ook hier staan heerlijke recept varianten in het boekje om de shake lekkerder te maken).

Vanaf dag 9 mag je ook in de middag een lichte lunch toevoegen. Vanaf dag 10 eet je weer normaal of vervolg je met Slinc. (of een ander dieet).

De aanvullende supplementen neem je 3x per dag voor de maaltijd. Deze verminderen je hongergevoel. Ook zit er een multivitaminen die je bij de ochtend- en middagmaaltijd inneemt.

Ik heb het Forever Clean 9 pakket getest na het Sinterklaasweekend en mijn verjaardag. Dus eerlijkheidshalve was het gehalte chocolade pepernoten en prosecco hoog in mijn lichaam ;-)) Dus mijn motivatie om mijn lichaam even goed te reinigen was terecht. En de kilo’s mooi meegenomen zo net voor de Kerst.

Dag 1. Een hele dag Aloë Vera

De honger valt me 100% mee. Ik had het erger verwacht. Kan meetellen dat ik er net een weekend chocoladepepernoten op heb zitten (wat is dat toch, als je weet dat je op rantsoen gaat, snoepen alsof je leven ervan af hangt!). En de aloë vera, ik ga er niet om liegen, ik vind het echt vies. Vies, vies, vies. Gelukkig is het wel een drankje dat ik met mijn neus dicht in 1 keer achterover kan klokken. Ik heb ook geprobeerd om het aan te mengen met water, maar dan is het meteen zo’n enorm glas, die ik dan niet in 1x op kan drinken. Ik kies hier toch liever voor de in-een-keer-de-pleister-eraf-trekken tactiek. In 1 ruk en snel. De Aloë Vera stilt wel de honger, dat voel ik wel. Ook de supplementen die ik voor de maaltijd moet innemen, doen hun werk goed.

Hoe vies ik het ook vind, ik blijf aan mezelf herhalen hoe gezond dit is voor mijn lichaam: ‘het doel heiligt de middelen” zullen we dan maar zeggen. En ik denk ook even terug aan die kilo zak chocoladepepernoten. Die moeten echt mijn lichaam uit!

Je mag gedurende deze 9 dagen naar behoefte fruit en groente eten. En ik weet uit ervaring dat honger hebben tijdens een dieet je ergste vijand is, dus ik luister goed naar mijn lichaam. Ik eet over de dag een sinaasappel, een appel en gesneden rauwkost.

Dag 2. Opmerkelijk: geen hoofdpijn!

Vandaag nog 1 dag alleen maar Aloë Vera, een vanille eiwitshake voor lunch en een Fiber Stick als tussendoortje in de ochtend. Dit is een vezelpoeder die je aanmaakt met water (what else) en het wordt een soort vetachtig water. Het smaakt nergens naar, maar het stilt opnieuw wel de honger.

Ik sla vandaag het hardlopen over. Dat is echt te intensief op deze 2 strenge dagen. Ik heb wel wat meer honger, dus ook vandaag eet ik daarom wat fruit en eet ik wat groente tussendoor. In de avond krijg ik wel echt even een moeilijk moment. Zo net na etenstijd. Ik eet nog een stuk fruit en zet voor mezelf heet water. Je mag tijdens de C9 namelijk ook geen koffie en thee drinken. Omdat het koud is, vind ik het wel lekker om iets warms te drinken. Dus ik drink gekookt water. Dus eigenlijk thee zonder thee ;-)) Dat doet echt goed, even een warme drank naarbinnen. Je moet alleen even opletten dat je 20 min voor de Aloë Vera en 20 min erna geen warme drank mag drinken. Dat gaat ten koste van de werking.

Wat ik heel opvallend vind, is dat ik helemaal geen hoofdpijn heb gehad! Wauw. Dat heb ik normaal altijd met ontslakken.

Dag 3. Zuivere smaakpapillen zorgen voor 100% smaak

Vandaag hoef ik de Aloë Vera alleen maar in de ochtend te drinken en mag ik een vanille eiwitshake toevoegen. Het is wel veel even zo in de ochtend. De aloë vera, een glas water en dan nog een eiwitshake aangemaakt met 300ml water. Dat is meer dan een halve liter bij elkaar. Ik zit echt klotsvol.

Vandaag mag ik voor de eerste keer weer een avondmaaltijd. Er staan voor alle dagen heerlijke recepten in het boekje. Oooohhh wat smaakt dat heerlijk! Mijn smaakpapillen staan na 2 dagen weer op scherp, waardoor mijn vis en broccoli hemels smaken! Ik proef echt wat ik eet. Elke smaak wordt 100 keer uitvergroot in mijn mond, zo voelt het. Alsof er een engeltje over mijn tong pist haha.

Dag 4. Niet slap of duizelig

Het valt me op dat ik me niet slap voel en ook geconcentreerd kan werken. Ik ben ook niet duizelig geweest. Dat is echt opmerkelijk als je ziet hoe weinig ik eet. De honger wordt ook steeds minder. Ik heb vandaag al minder behoefte gehad aan fruit en groente. Dat komt waarschijnlijk ook doordat ik vanaf dag 3 ook ‘s ochtend een vanille shake mag. Dat stilt enorm de honger. Ik durf het alleen nog niet aan om te gaan hardlopen, dus ik hou het op een rondje wandelen (lopend de kids naar school gebracht).

Ik eet vanavond kip met pesto en voor het eerst eet ik quinoa. Een heel goed alternatief voor rijst en het zit vol met eiwitten, dus ik ben lang verzadigd. Veel langer dan met rijst valt me op. Echt een aanrader.

Dag 5. Fruitshakes geeft een heerlijke afwisseling

Ondanks dat het eigenlijk best makkelijk gaat, ik inmiddels al over de helft zit en de cm afname enorm motiverend zijn, kruipen de dagen voorbij. Ik heb het gevoel alsof ik al 5 weken bezig ben in plaats van 5 dagen. Maar ik zie al wel enorm verschil in mijn kleren en dat motiveert om vol te houden.

Vandaag maak ik voor het eerst een smoothie met de vanille eiwit. Er staan verschillende recepten in het boekje hoe je de vanilla eiwit shake kunt variëren. Lekker met rood fruit (bessen, frambozen, aardbeien) kokosmelk (of amandelmelk) en ijsblokjes. Even in de blender en je hebt een heerlijke smoothie. En die is le-kk-er! De kokosmelk mag je niet heel veel gebruiken vanwege de calorieën, maar net dat beetje geeft een heerlijke romige smaak. Ja en als je zo weinig mag eten, dan smaakt alles echt hemels lekker. Ik zeg volgens mij wel 10x ‘oh wat lekker dit’!

Ik eet in de avond garnalen met spinazie, boontjes, paprika en 2 eetlepels woksaus. Heerlijk!

Dag 6. Ik kom goed in het ritme

Op dag 1, 3, 6 en 9 is er een meetmoment in cm.

De enige zonde die ik maak in dit programma is dat ik tussentijds niet weeg. Ik weet dat een dag resultaat niets zegt. Er zijn meer factoren van invloed dan alleen maar wat je eet. Ik vind het beeld over het geheel veel belangrijker. Had ik vandaag wel gewogen, weet ik zeker dat het tegen was gevallen. Het gaat mij erom wat het programma doet op 9 dagen. Niet alleen in gewicht, maar ook in hoe ik me voel. Ik zit over de helft en begin zelfs al een beetje angst te voelen dat ik alweer bijna moet stoppen, want het gaat tot nu toe heel erg goed! Was ik gisteren de dagen nog voorruit aan het kijken, voel ik me vandaag heel goed. Geen honger, ik zit in het ritme en ik voel aan heel mijn lijf dat het heel erg goed doet. En de afwisseling met de heerlijke smoothies is echt een uitkomst. Daar had ik eigenlijk eerder mee moeten beginnen. Ik zie alleen af van de aanmaak met amandelmelk, dan wordt de shake veel te zoet (naar mijn smaak).

Ik was vanochtend alleen het vezelstaafje vergeten. Ik had gelukkig fruit bij, dus dat heb ik als tussendoortje gegeten. Het vezelstaafje pak ik in de middag als tussendoortje.

Ik eet vandaag een tarwe wrap met kip, groente en zure room.

Dag 7. Het einde in zicht sterkt me

Ik voel me heel goed, dus ik ga het er vandaag op wagen om te gaan hardlopen in de ochtend. Alsof ik vleugels heb! Ik voel me zo licht als een veertje en ik heb tot mijn verbazing alle energie. Ik voel me er mentaal ook heel sterk door. Ik zit al op dag 7. Vandaag heb ik een Kerstborrel van de buurt op de ongunstige tijd van 17.00 uur. Er is geen tijd om van tevoren nog wat te eten, dus ik gok het er maar op. Dan maar liters water drinken.

Ik drink graag een wijntje dus ik had gedacht dat ik het moeilijk zou hebben, maar het hardlopen vanochtend en wetende dat ik nog maar 2 dagen te gaan heb, sterkt mij enorm. Ik heb er totaal geen moeite mee. En thank god! Ze serveren ook gezonde snacks (komkommer, tomaatjes, worteltjes). Ik eet zowat het hele bakje leeg. Dus als we thuiskomen om 19.00 uur heb ik eigenlijk niet eens zoveel honger meer. Maar toch eet ik gebakken kip, aardappelen, broccoli en een handje cashewnoten. Heerlijk!

Dag 8. Ben jij afgevallen Rachel?

Deze dag is voorbij gevlogen. De maandag is voor mij een volle werkdag. Ik ben er vandaag helemaal niet mee bezig geweest. Mijn werk zorgt voor genoeg afleiding. En ik leg meters af in de studio, dus ik kom volop aan mijn beweging. En de eerste mensen begint het al op te vallen: “Ben jij afgevallen Rachel.” Yesss! Dit voelt lekker! En helemaal als ik weet dat ik morgen mijn laatste dag is en ik weer heerlijk aan de cracker mag ’s middags.

Dag 9. Ik voel me machtig!

De laatste dag. Ik wil afsluiten met een knaller, dus ik ga vanochtend eerst hardlopen. Ik voel me machtig, wat een heerlijk gevoel. Vanmiddag mag ik een lunch van 300kcal. Om de test compleet te maken, stap ik van het Forever Clean 9 pakket over naar Slinc. Dus mijn lunch bestaat uit een Slinc. lunch. 2 volkoren crackers met mager beleg en gesneden rauwkost (komkommer, tomaat, paprika en een paar schijfjes winterwortel).

Morgenochtend mag ik mezelf wegen en meten voor het eindresultaat.

Ik heb op dag 10 een eindweging en –meting gedaan van de Forever C9. Vanwege (gezondheids)claims mag ik geen uitspraken doen over het resultaat in kg of cm, maar ik was in ieder geval tevreden over het resultaat dat het mij heeft gebracht. Ik vond het heel fijn dat het een afgebakend en kort programma is, daarmee kun je het goed vol houden.

Ik heb geen hoofdpijn gehad, ondanks zo weinig eten bleef ik goed geconcentreerd en fit. Ook de honger viel me heel erg mee. Een uitkomst hierin is dat je tussendoor fruit en groente naar behoefte mag eten. Ik voelde me gedurende de dagen alleen maar fitter worden. En vooral ook zuiver. Dat merkte ik vooral aan dat ik veel minder moe was. Nu is mijn energieniveau overdag altijd al heel goed, maar tegen bedtijd was ik gewoon nog niet moe. Ik kwam daarom ook bijna niet in slaap. En ook in de ochtend was ik weer fris en fruitig wakker. En geen koffie en thee. Ik moet koffie ’s ochtends (I’m a mom. I need my coffee ;-)) Maar dat went heel snel. Ik heb het echt niet gemist.

Ik heb de C9 vervolgt met 1 week Slinc. om te testen of ik nog verder zou afvallen. Mijn experiment is geslaagd! Ik ben helemaal klaar voor Kerst, heerlijk!

Mijn advies

 1. Als je veel kilo’s wilt afvallen, dan is de box prima om mee te starten, maar vervolg daarna wel met een dieet (bijvoorbeeld Slinc. of F15 Beginner van Forever) om de overige kilo’s af te vallen.
 2. C9 is ook goed om te doen als je met een dieet bezig bent, maar even stil staat in gewichtsafname. Je triggert hiermee je lichaam om daarna weer goed op je dieet te reageren.
 3. Je kunt de C9 ook gebruiken als je niet heel veel kilo’s wilt afvallen. Voor iedere persoon is het verschillend wat je verliest in gewicht van de C9. Let er wel op, dat je de week erna nog rustig aan doet.
 4. Tot slot kun je de box ook gebruiken als je niét wilt afvallen, maar als een ‘cleansing’ programma. De C9 geeft je de tools in handen die je nodig hebt om een start te maken met het transformeren van je lichaam. Uiteraard verlies je in eerste instantie wel de kilo’s tijdens de 9 dagen, maar zodra je weer normaal gaat eten, zal je lichaam dat weer corrigeren.

Vervolgen doe je met koolhydraatarm dieet Slinc.

Wil je meer kilo’s afvallen? Laat je dan niet verleiden tot even kort en snel. Je valt geen 8, 12, 16 of 20 kg af in 9 dagen. Wil je meer kilo’s afvallen, zorg er dan voor dat je het combineert met een dieet. Als je alleen de box volgt en daarna weer direct naar je oude patroon gaat, is alles voor niets geweest, want dan kom je weer direct alle kilo’s aan. Maak dus voor jezelf een concreet (langdurig) plan als je meer kilo’s wilt afvallen. Combineer het met het koolhydraatarm dieet Slinc. of F15 Beginner van Forever. Je maakt hiermee je start snel en je lichaam helemaal zuiver, klaar voor optimale vetverbranding. Twee vliegen in 1 klap!

Wil jij graag de nieuwste C9 direct bestellen?

Als je de C9 online wilt bestellen kan dat via:

Webshop C9

Je verlaat hiermee mijn website rachelhulshof.nl en komt in de Forever Living webshop omgeving. Controleer of er linksboven “Uw Forever distributeur RACHEL HULSHOF-IN SHAPE V.O.F heet u van harte welkom” staat. Je kunt de bestelling afronden via deze Forever website.

Je koopt de C9 op deze manier via de enige officiële Forever Living webshop. Bij bestelling ontvang je de allerniéuwste Forever C9 met de laatste update van het begeleidend boekje. De Forever C9 is er in de smaak Vanilla en Chocolate.

Forever C9 Vanilla             Forever C9 Chocolate

Inhoud Forever Clean 9 – Forever F.I.T. C9

 1. Forever Aloë Vera Gel (2x 1 liter)
 2. Forever Lite Ultra (15 maaltijden, soja shake vanille)
 3. Forever Garcinia Plus (54 softgels, voedingssupplement om het hongergevoel te onderdrukken)
 4. Forever Therm (18 tabletten, multivitaminen)
 5. Forever Fiber (9 sticks, vezelstick)
 6. Meetlint
 7. Begeleidend boekje waar alle informatie in staat
 8. Shaker

Heb jij Clean 9 – C9 gevolgd en wil je graag meer afvallen? Vervolg met het koolhydraatarm dieet Slinc.

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht