gratis verzending & volgende dag in huis

In de overgang en toch afvallen

Afvallen in de overgang

Geplaatst op 19 februari 2023 in categorie Inspiratie & Motivatie

Afvallen in de overgang, kan dat?

Afvallen in de overgang is zeker mogelijk! Als vrouw kom je in de overgang of menopauze gemiddeld 7kg aan. Er verandert niets in je eetgedrag;  je eet niet anders of meer en toch kom je aan. Maar ook je lichaam verandert in vorm. De taille verdwijnt en ineens heb je ook rugvet. Een onvermijdelijk proces, toch? Niet helemaal waar. Je kunt in de overgang zijn en toch afvallen.

Overgang en hormonen

Maar waarom kom je eigenlijk aan in de overgang? Dat je aankomt, heeft alles te maken met de hormoonhuishouding die verandert. In de overgang maken je eierstokken minder oestrogeen aan. Een hormoon dat onder andere zorgt voor een gezonde huid, stevige botten, een goed humeur en een gezond libido. In je vet wordt ook oestrogeen aangemaakt. Je lichaam houdt tijdens de overgang dus meer vet vast om het oestrogeengehalte op peil te houden. Maar dat betekent niet dat je niet kan afvallen in de overgang. 

Spiermassa gaat omlaag

Wat niet zozeer met de overgang te maken heeft, maar wel met ouder worden, is de afname van spiermassa. De stofwisseling verlaagt als je ouder wordt, omdat je spiermassa afneemt. Spiermassa zorgt voor de verbranding van calorieën. Daarom hebben mannen een hogere stofwisseling dan vrouwen, omdat ze van nature meer spiermassa hebben. Afname van spiermassa zorgt dus voor een lagere stofwisseling en een toename in gewicht.

Het is dus wel belangrijk dat je de calorie inname per dag vermindert als je ouder wordt. At je als 20-jarige nog gemiddeld 2000 kcal per dag, is dat op je 50ste nog maar gemiddeld 1500 kcal.

Een vrouw op leeftijd die in de overgang is en wil afvallen

Gewicht aankomen tijdens de overgang

Aankomen in gewicht tijdens de overgang is dus heel normaal en verklaarbaar door de fysieke verandering die je als vrouw ondergaat. De 2 belangrijkste redenen waarom je aankomt tijdens de overgang zijn:

  • Het lichaam houdt meer vet vast om het oestrogeen gehalte op peil te houden
  • Doordat je ouder wordt, gaat het spiermassa omlaag en daarmee ook de stofwisseling

In de overgang en toch afvallen

Moeten we ons als vrouw daar dan maar bij neerleggen dat we aankomen tijdens de overgang? Veel vrouwen die bij mij onder begeleiding komen om af te vallen terwijl ze in de overgang zitten, hebben het idee dat dit niet tegen te houden is. Dat ze tijdens de overgang niet kunnen afvallen. Maar dat is niet waar. Je kunt ook tijdens de overgang gewoon afvallen.

Dat is na 15 jaar mijn ervaring met vrouwen in de overgang die Slinc. volgen. En ook zij doen niet onder aan gemiddeld 1kg per week. We hebben namelijk als vrouw geen invloed op de overgang, maar wel op het resultaat.

Hoe werkt afvallen in de overgang?

Wat vooral belangrijk is als je in de overgang bent, is dat je iets anders gaat doen dan je gewend bent. Dat eeuwenoude dieet trucje werkt ineens niet meer. Waar je voorheen altijd goed afviel, lukt het ineens niet meer. Hoe kan dat nou? Het lichaam moet getriggerd worden tijdens de overgang. Pas dan zal je stofwisseling omhoog gaan en daarmee ook de vetverbranding, waardoor jij kan afvallen. Slinc. helpt je met afvallen in de overgang met normaal eten. Ik heb veel ervaring in mijn praktijk met vrouwen in de overgang en afvallen. Geloof me, zij doen echt niet onder aan het resultaat van een

Slinc. helpt jou

Afvallen in de overgang

“Slinc. helpt ook jou met afvallen tijdens de overgang en ondersteunt bij het verminderen van overgangsklachten. Je valt niet alleen kilo’s af, maar je slaapt weer beter, voelt je fit en zit weer snel lekkerder in je vel. Ik ben Rachel Hulshof en ik begeleid al 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Geniet van gezond en lekker eten terwijl je afvalt.”

Help mij afvallen

Voeding en overgang

Voeding heeft invloed op overgangsverschijnselen. Het kan het verergeren, zoals wijn drinken in de avond (sorry dames!) Alcohol verergert eigenlijk alle klachten. Mijn ervaring met vrouwen die afvallen met Slinc. in de overgang, is dat alle overgangsklachten juist verminderen. Eigenlijk ook wel logisch, want zodra je start met diëten, haal je eigenlijk alle ‘onzuiverheden’ uit je voeding. Geen alcohol, geen suiker, geen vette hap. Je eet voedzame producten die het lichaam voorzien van alle stoffen die het nodig heeft. Ook een stabiele bloedsuikerspiegel, draagt bij aan dat je je beter voelt. Je voelt fitter, heb je meer energie en ben je minder prikkelbaar. Voeding is zeker van invloed op je gemoedstoestand. Daarnaast val je kilo’s af… daar worden we als vrouw altijd blij van. Je voelt je snel lekkerder in je vel.

Hoe ziet je Slinc. eetdag eruit?

 

Wat eet je met Slinc.?

Wat eet je met Slinc.?

Lees ook

Reageer op dit bericht