gratis verzending & volgende dag in huis

Is een dieet de schuldige voor het jojo-effect?

Geplaatst op 12 april 2017 in categorie Inspiratie & Motivatie

Voor elke vrouw die wil afvallen, is de grootste angst om die kilo’s erna weer aan te komen. Maaltijdvervangers, supplementen.. veel vrouwen zijn er bang voor om het te gebruiken als dieet omdat ‘als ik het straks niet meer gebruik, dan kom ik toch weer aan?’

Maar je moet niet vergeten, dat als je op gewicht wilt blijven, je niet meer die kilo of 1,5kg per week hoeft af te vallen. Diëten en op gewicht blijven zijn 2 verschillende werelden met ieder haar eigen regels.

Diëten is niets anders dan: kiezen voor een manier die voor jou het beste werkt om je streefgewicht te behalen. Een manier die je vol kunt houden, waarbij je je goed voelt. En dat is weer voor iedereen anders.

Omdat toevallig je buurvrouw of collega een dieet succesvol heeft gevolgd, wil niet zeggen dat dat voor jou ook werkt. Of juist andersom: omdat je iemand kent die maaltijdvervangers (shakes) heeft gevolgd en daarna weer alles is aangekomen, betekent dat niet dat dat bij jou ook gaat gebeuren!

Diëten kun je op duizend en één manieren doen. Welk dieet is dan het beste voor jou? Dat is niet alleen afhankelijk van lichamelijke factoren, zoals overgewicht, leeftijd, beweging etc., maar ook mentale factoren. Hoe is je gezinssituatie, werk, wat heb je in het verleden al eerder gedaan aan diëten, discipline, sociale druk (denk aan ‘gezellige een hapje eten of een drankje doen’). Al die factoren zijn bepalend in het vaststellen welk dieet het beste bij jou past.

We zijn allemaal verschillend, met ieder onze lichamelijke en mentale factoren waar je rekening mee moet houden.

Wij zijn ervan overtuigd dat de manier waarop wij diëten, bepaalt of wij dat gewicht kunnen vasthouden. Geloof me, er is geen enkel dieet die je de garantie geeft dat de kilo’s eraf blijven.

Kies voor een dieet die voor jou het beste werkt om tot je streefgewicht te komen. Houd je aan die regels van het dieet en je valt af. Als je op gewicht wilt blijven, gelden er weer nieuwe regels.

Dus het antwoord is ‘nee’, het maakt niet uit welk dieet je volgt! Dat bepaalt niet of je weer aankomt. Het gaat erom wat je na een dieet doet om dat gewicht vast te houden. En daar gaan we vaak de mist in, want we weten helemaal niet wat die regels zijn. Wie heeft ons ooit geleerd hoe je op gewicht moet blijven?

Op gewicht blijven is niet moeilijk, maar je moet wel even weten wat de regels zijn… anders kom je weer aan.

Wil je leren hoe je op gewicht moet blijven? Fase 2 Stabiliseren en Fase 3 Balans van Slinc. geven je een goede basis om te leren hoe je op gewicht moet blijven.

Lees ook

Reageer op dit bericht