gratis verzending & volgende dag in huis

Maaltijdsalades van de AH

Geplaatst op 13 oktober 2015 in categorie Inspiratie & Motivatie

Ik ben absoluut voorstander van vers bereidde maaltijden en dat heeft altijd de voorkeur. Maar ik weet dat een kant-en-klaar maaltijd soms wel makkelijk is. Omdat je weinig tijd hebt, teveel honger hebt om nog te koken of omdat je een maaltijd naar je werk mee moet nemen.

Om je in het grote aanbod van kant-en-klaar maaltijden de meest verantwoorde keuze te laten maken, hieronder een aantal suggesties voor kant-en-klare maaltijdsalades.

Deze maaltijdsalades mag je ook tijdens Slinc. Fase 1 Afslanken.

Wat je moeten weten over een kant-en-klaar maaltijd

Een kant-en-klaar maaltijd bevat vaak veel koolhydraten en vetten, is hoog in calorieën en is niet voedzaam. Een kant-en-klaar maaltijd bevat ook altijd meer kunstmatige toevoegingen dan versbereide gerechten. Toevoegingen van kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen of te wel zogenaamde E-nummers. Stoffen die worden toegevoegd om de eigenschappen van voedingsmiddelen te verbeteren. Je lichaam kan deze stoffen slecht verwerken en kunnen zelfs schade aanrichten.

Kies dus het beste voor een vers bereidde maaltijd. Wil je toch voor een kant-en-klaar maaltijd kiezen, dan vind je hieronder een lijst van maaltijdsalades die de meest verantwoorde keuze zijn (ook tijdens een dieet). Maak je liever een eigen salade? Bekijk de maaltijdsalades in mijn recepten.

 

maaltijdsalade AH grote garnalenGrote garnalen – 610kcal
Noedels – Oosterse vinaigrette

Deze maaltijdsalade bevat noedels. Tijdens Slinc. Fase 1 mag je 1x per week bami (noedels).

Deze salade is mijn favoriet. Ik kruid de garnalen met zout en knoflook en bak ze in een wokpan met wat olie. Dan doe ik alle groente en noedels erbij, roer het zo’n 3 minuten om en doe als laatste de dressing erbij. Ik verwarm het geheel nog 2 minuten en serveer het op een diep bord. Tot slot nog de sesamzaadmix eroverheen en je hebt een heerlijke snelle warme maaltijd.

  

Kip Ceaser– 455kcal
Aardappels – Ceaser dressingMaaltijdsalade AH kip ceaser

Maal­tijd­sa­la­de met aard­ap­pel, ge­gril­de kip­fi­let­reep­jes, schar­rel­ei en fris­se ijs­berg­sla. Door de kip en ei zit deze salade vol eiwitten, die voor een vol gevoel zorgen. De kaas ­schil­fers en kro­kan­te crou­tons zijn bedoeld als smaakmakers en zitten er dus maar weinig in. Dus je mag deze er gewoon doorheen doen.

Let op: aardappel mag je tijdens Slinc. Fase 1 maar 1x per week.

 

Maaltijdsalade AH TonijnTonijn – 430 kcal
Aardappel – Kruiden dressing

Maal­tijd­sa­la­de to­nijn met ha­ri­cots verts, ge­kook­te aardap­pel, fris­se ijs­berg­sla en schar­rel­ei­part­jes. Hoog in eiwitten door de tonijn en ei. Eiwitten zorgt ervoor dat je een vol gevoel hebt.

Let op: aardappel mag je tijdens Slinc. Fase 1 maar 1x per week.

 

maaltijdsalade AH gegrilde kipGegrilde kip – 450kcal
Pasta – Yoghurt dressing

Maal­tijd­sa­la­de ge­gril­de kip, fris­se pa­pri­ka met pas­ta, fris­se ijs­berg­sla, ei­ken­blad­sla en stuk­jes ro­de pa­pri­ka. Kip is een mager vlees product en bevat veel eiwitten, die voor een goed spierherstel zorgen. Kip is dus goed om te eten na het sporten!

  

maaltijdsalade AH spinazie quinoaSpinazie quinoa – 820kcal
Noten – Soja gember sesamdressing

Deze salade is hoog in kcal, maar ik heb hem toch opgenomen in het rijtje. Want ondanks de hoge kcal is dit misschien wel de meest voedzame salade die er in het assortiment is. Een salade met quinoa, spinazie, sojabonen, hennepzaad, een notenmix van pistache, amandel en walnoten en een soja-gember-sesam dressing. Alle ingrediënten in deze salade zijn voedzaam op hun eigen manier. Omdat deze salade hoog is in kcal, kun je deze beter eten als lunch of als je een lange avond voor de boeg hebt.

 

maaltijdsalade AH falafelFalafel – 630kcal
Couscous – Granaatappel vinaigrette

Falafel is een vegetarisch product op basis van o.a. kikkererwten. Ondanks dat de kcal in dit gerecht wel aan de hoge kant zijn voor Slinc. is dit als vegetariër een prima maaltijd. De noten en falafel zorgen dat je voldoende vetten en eiwitten binnenkrijgt. Je kunt de falafel koud eten maar ook opwarmen.

 

maaltijdsalade AH Provencaalse kipProvençaalse kip – 375 kcal
Rode aardappel – Vinaigrette

Deze maal­tijd­sa­la­de is laag in kcal, dus kun je goed eten als een avondje iets magerder wilt eten. De gedroogde tomaat in olie zijn goede vetten die zorgen voor een goede stoelgang . Je hebt goede vetten nodig om te kunnen vetverbranden.

Let op: aardappel mag je tijdens Slinc. Fase 1 maar 1x per week.

 

maaltijdsalade AH kip tandooriKip Tandoori – 435 kcal
Kikkererwten – Kokos-limoen dressing

In deze salade geen rijst, pasta of aardappelen, maar kikkererwten. Dit is een peulvrucht die koolhydraatrijk is, maar is ook zeer voedzaam en vezelrijk. Het bevat tevens veel eiwitten waardoor je een vol gevoel krijgt. Dus een prima alternatief voor rijst, pasta of aardappelen. Probeer zelf ook eens wat vaker peulvruchten te gebruiken, zoals kikkererwten, bruine, witte of kidneybonen, kapucijners of linzen.

 

Lees ook

Reageer op dit bericht