gratis verzending & volgende dag in huis

Oervoeding een hype of de toekomst?

Geplaatst op 18 augustus 2018 in categorie Inspiratie & Motivatie

Orthomoleculaire voeding. Puur en onbewerkt eten vanuit de natuur, zoals eten bedoeld is. We kunnen er niet meer omheen met o.a. Paleo, Rens Kroes en Amber Albarda. Is het een hype of is het toekomstbeeld dat we straks met z’n allen biologisch eten en bij de natuurwinkel onze boodschappen doen? Laat ik zelf allereerst aangeven dat ik het fantastisch vind dat er eindelijk ruchtbaarheid komt aan natuurvoeding. Dat we ons weerbaar maken tegen de massaproductie van grote invloedrijke producenten die onze supermarktschappen vullen met voedingsloze bewerkt ‘eten’ vol met schadelijke additieven die met misleidende reclame wordt aangeprezen. Deze corporaties zullen zich niet snel bewogen voelen om hun producten te veranderen. Maar niet alle diskrediet voor hen, want zij houden zich tenslotte aan de regels die zijn opgesteld door onze Ministerie van Volksgezondheid, die o.a. voor het beleid van voedselveiligheid zorgdraagt. Maar hoe veilig is de toegelaten hoeveelheid pesticiden op groente en fruit voor onze toch al overbelaste lever?

Ik ben blij dat er meer openbaarheid komt over hoe je het lichaam gezond kunt houden met voeding. Ik ben dagelijks in mijn studio bezig om misverstanden uit de wereld te helpen over eten. Hoe we van alle welvaartsklachten kunnen afkomen, zoals die eeuwige vermoeidheid, broze nagels, haaruitval en een grauwe huid door ons op de juiste manier te voeden. Niet (vr)eten, maar het lichaam voeden, met voedingsstoffen. Zoals de grondlegger van de Westerse geneeskunde Hippocrates al stelde: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”

Is oervoeding een hype? Ik denk dat het niet opgewassen is tegen de massa en invloed van grote bedrijven waar ontzettend veel geld in om gaat. Het zal niet onze toekomst worden. Maar wat ik wel hoop, is dat in tegenstelling tot veel andere hypes op het gebied van voeding en diëten, is dat onze voedselveiligheid aan de kaak wordt gesteld. En nog belangrijk: dat (oer)voeding opgenomen wordt in ons onderwijssysteem. Dat we niet pas op volwassen leeftijd leren dat vetvrij eten niet gezond is, maar dat je juist essentiële vetten nodig hebt. Dat kinderen niet meer denken dat tomaten groeien bij de Albert Heijn, maar gewoon aan een plant.

In Fase 3 Balans gaat Slinc. ook volledig terug naar onbewerkte en pure producten. Wil jij graag op gewicht blijven en leren hoe je goed en gezond kunt eten? Dat kan met Fase 3 Balans.

 

photo credit: paleodieteffect

Lees ook

Reageer op dit bericht