gratis verzending & volgende dag in huis

Ontgift je lichaam, tijd voor een detox!

Geplaatst op 20 januari 2015 in categorie Inspiratie & Motivatie

Afvallen, dat gaat niet voor iedereen even snel. De een start met een dieet en valt als een razende af, de ander mag blij zijn met 0,5kg per week. Slecht afvallen kan komen door een traag werkende schildklier, een trage stofwisseling of een ‘te vervuild lichaam’. Als er in je lichaam een te grote opslag van gifstoffen zit, verstoort dat de vetverbranding, waardoor je dus minder goed afvalt.

Al deze gifstoffen krijgen wij dagelijks binnen via ons voeding (E-nummers!), alcohol, pesticiden, uitlaatgassen, rook, make-up, deodorant etc. Je lever verwerkt al deze stoffen. Maar je lever heeft ook een belangrijke functie bij de vetverbranding. Door teveel chemicaliën raakt de lever overwerkt en is er gewoon simpelweg minder tijd voor vetverbranding. Resultaat: je valt minder goed af.

Tijd dus om je lichaam eens goed te reinigen van al deze afvalstoffen en chemicaliën, zodat de lever kan doen waar het voor bedoeld is: vet verbranden. En dat kun je doen met een detox kuur. Hiermee reinig en ontgift je je lichaam van alle afval- en gifstoffen. Je ontlast hiermee je lever, die daardoor optimaal kan vet verbranden.

Daarnaast zorgt een detox kuur ook voor de opschoning van je darmen, die ook een belangrijke functie hebben bij het afvallen. In de darmen ligt 70% van je immuunsysteem, ze zorgen voor de opname van voedingstoffen en de uitscheiding van afvalstoffen. Een goed functionerend immuunsysteem is afhankelijk van een goede darmflora. Het is daarom belangrijk om de darmflora in balans te houden. Een verstoring in je darmflora zorgt voor een slechte vertering en een verzwakt immuunsysteem. Hierdoor kunnen giftige stoffen, schimmels en bacteriën het lichaam binnendringen. Dat geeft vervolgens weer een overbelasting aan de lever. En zo is de cirkel weer rond.

Een detox zorgt tevens voor een totale ontgifting en reiniging van je lichaam. Je darmen en lever komen tot rust en gaan beter functioneren. Detoxen kun je (ongeacht je gewicht) altijd toepassen om je lichaam even te zuiveren en te resetten. Val je minder goed af, dan is het goed om een detox kuur tussendoor te volgen.

Lees ook

Reageer op dit bericht