gratis verzending & volgende dag in huis

Probiotica na antibiotica

Antibiotica en afvallen

Geplaatst op 02 februari 2024 in categorie Inspiratie & Motivatie

Herstel de darmflora met probiotica

Na een antibioticakuur is het zinvol om een probiotica te gebruiken om de darmflora te herstellen. Antibiotica doden namelijk niet alleen de slechte bacteriën in het lichaam, maar ook de goede. Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat er een goed evenwicht is tussen deze twee.

De goede bacteriën houden de slechte in bedwang, ze breken koolhydraten af en ondersteunen het lichaam in het verteren van voedsel in de darmen. En heel belangrijk: ze houden het immuunsysteem hoog.

Antibiotica verstoort de darmflora

Antibiotica dood dus beiden bacteriën: de goede en slechte. Slechte bacteriën hebben de eigenschap dat ze zich heel snel kunnen vermenigvuldigen. En ook veel sneller dan goede bacteriën. De kans dat slechte bacteriën dus de overhand nemen na gebruik van antibioticum is zeer groot. Hierdoor verzwakt het immuunsysteem en ben je meer vatbaar voor ziekten. Of je krijgt opnieuw een ontsteking en moet je weer een antibiocakuur volgen. Wat vervolgens opnieuw (de inmiddels verzwakte) darmflora belast.

Om dit te voorkomen, is het gebruik van een probiotica na een antibiotica dus zeker aan te raden.

Darmflora herstellen

Gebruik een probiotica na antibioticum

Om de darmflora zo snel mogelijk weer in balans te krijgen, is het belangrijk om een goede probiotica te gebruiken. Met een probiotica vul je snel en effectief de kolonie goede bacteriën weer aan.

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn (schrik niet) levende bacteriën. Gelukkig kun je een probiotica gewoon in de vorm van een capsule innemen. Er zijn veel verschillende soorten probiotische bacteriën, maar vooral na een antibiotica is een combinatie van lactobacillen en bifodobacteriën, zoals in de probiotica van Forever Living.

Probiotica na antibiotica

Het probiotica Forever Active Pro-B heeft een mix van 6 verschillende bacteriestammen en biedt 8 miljard KVE (de hoeveelheid aanwezigen levensvatbare bacteriën). De capsule heeft een uniek omhulsel dat maagzuurresistent is en beschermt daarmee de levensvatbaarheid van de bacteriën. De levende bacteriën komen hiermee pas vrij in de darmen. De toevoeging van zink draagt tevens bij aan een goede stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.

Gebruik van Forever Active Pro-B

Het advies is om probiotica 4 weken te gebruiken na een antibioticum. In de Forever Active Pro-B zitten 30 capsules die je 1 per dag inneemt (een halfuur voor het ontbijt).

Probiotica Forever Active Pro-B

 • Is een goede probiotica om te gebruiken na een antibiotica
 • Ondersteunt de stofwisseling dankzij zink
 • Bevat 6 bacteriestammen, waaronder Lactobacillus rhamnosus
 • 8 miljard KVE (kolonievormende eenheden) per capsule
 • De bacteriestammen worden beschermd voor optimale werking en stabiliteit
 • Vegetarisch

De exclusieve mix van stammen (8 miljard) bestaat uit:

 • Bifidobacterium lactis (5,2 miljard)
 • Lactobacillus rhamnosus (1,15 miljard)
 • Lactobacillus reuteri (580 miljoen)
 • Lactobacillus acidophilus (580 miljoen)
 • Bifidobacterium longum (200 miljoen)
 • Bifidobacterium bifidum (290 miljoen)

Forever Active Pro-B

Bestel probiotica Forever Active Pro-B

Wil jij na jouw antibioticakuur de darmflora weer snel herstellen? Bestel dan de probiotica Forever Active Pro-B met een combinatie van lactobacillen en bifodobacteriën. Je bestelt de probiotica via de webshop van Forever. Je verlaat hiermee mijn website rachelhulshof.nl en komt in de Forever Living webshop omgeving. Linksboven staat er ‘Welkom!’ Daaronder zie je naam: RACHEL HULSHOF-IN SHAPE V.O.F (en FBO nummer). Je kunt de bestelling afronden via deze Forever website.

Je bestelt nu tijdelijk jouw probiotica met 15% KORTING!

JA! Ik wil probiotica bestellen met 15% korting

Bestel je vanuit België? Bestel dan via:

Webshop België – Probiotica met 15% korting

Probiotica tijdens antibiotica

Je kunt er ook voor kiezen om al tijdens het antibioticum de probiotica Forever Active Pro-B in te nemen. Doordat de microbioom (darmflora) verstoord raakt tijdens antibiotica kun je namelijk diarree krijgen. 1 op de 4 volwassenen heeft hier last van. Dit gebeurt met name bij het gebruik van breedspectrum antibiotica, zoals amoxicilline. Dit is het meest voorgeschreven antibioticum in Nederland.

Probioticum voor darmflora

Onderzoek toont aan dat het gebruik van probiotica tijdens en direct na een antibioticakuur de kans op diarree verkleint. Vooral de aanwezige stam Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) in de Forever probiotica is hier het meest effectief voor.

Probiotica beschermt het darmflora tegen de verstorende werking van een antibioticakuur en bevorderen het herstel. Omdat de weerstand meer intact blijft, verkleint ook de kans op terugkerende infecties.

Gebruik van Forever Active Pro-B tijdens antibiotica

Gebruik de Forever probiotica 2 uur na de antibiotica gedurende de hele periode van de antibioticakuur. Na de kuur ga je nog 1 tot 2 weken door met de probiotica.

Pro biotica Forever

Prebiotica

Naast probiotica zijn ook prebiotica belangrijk als voedingsbron voor goede darmbacteriën. Prebiotica zijn alle vezels die je binnenkrijgt via voeding. Ze zitten in alle volkorenproducten, groente, fruit en noten. Vezels zijn belangrijk voor de groei en functie van darmbacteriën, dragen bij aan een goede spijsvertering en stoelgang.

Afvallen en antibiotica

Ben je bezig met een dieet en moet je een antibioticumkuur gebruiken? Schrik dan niet, want je zult een tijd gelijk blijven in gewicht. Dit komt omdat de lever wordt belast met de antibiotica, terwijl je deze nodig hebt voor vetverbranding. De lever geeft de voorkeur aan het medicijn in plaats van vetten verbranden.

Daarnaast zorgt de verstoring in de darmflora (microbioom) ook voor een minder goede opname van voedingstoffen. Daardoor functioneert het lichaam niet optimaal, dus ook de stofwisseling niet. Gevolg is dat ook na het gebruik van antibioticum de weegschaal nog een tijd hetzelfde gewicht aangeeft.

Voorkom dus dat je gewicht te lang stabiliseert (of zelfs omhoog gaat!) en gebruik tijdens een antibiotica of erna het probiticum Forever Active Pro-B. Met de Forever probiotica vul je snel en effectief de kolonie goede bacteriën weer aan. De darmflora komt hierdoor sneller in balans wat een positief effect heeft op het afvallen.

Bestel probiotica Forever Active Pro-B

Wil jij de darmflora weer snel herstellen? Bestel dan de probiotica Forever Active Pro-B via de webshop van Forever. Je verlaat hiermee mijn website rachelhulshof.nl en komt in de Forever Living webshop omgeving. Linksboven staat er ‘Welkom!’ Daaronder zie je naam: RACHEL HULSHOF-IN SHAPE V.O.F (en FBO nummer). Je kunt de bestelling afronden via deze Forever website.

Je bestelt nu tijdelijk jouw probiotica met 15% KORTING!

JA! Ik wil probiotica bestellen met 15% korting

Bestel je vanuit België? Bestel dan via:

Webshop België – Probiotica met 15% korting

 

Probiotica Forever Active Pro-B

Gezond eetpatroon Slinc.

Met Slinc. krijg je voldoende prebiotica binnen als je de darmflora weer snel wilt herstellen én wilt afvallen. Naast het gezond eetpatroon van Slinc. dragen ook de voedingssupplementen Shaper en Fit bij aan een sneller darmflora herstel. Het aminozuur L-Glutamine in de Shaper heeft een helende werking op de darmwand wat cruciaal is voor een goed immuunsysteem. Met de Fit krijg je een aanvulling van alle noodzakelijk vitaminen en mineralen.

Antibiotica

Antibiotica zijn medicijnen die bacteriële ontstekingen bestrijden, zoals bijvoorbeeld een blaasontsteking of longontsteking. Penicilline is het bekendste antibioticum, maar er zijn veel verschillende soorten. Antibiotica werken niet bij infecties die worden veroorzaakt door een virus zoals een verkoudheid of griep.

Een antibioticakuur is gericht op het doden van schadelijke bacteriën. Helaas gaan er tijdens een antibioticakuur ook onbedoeld veel goede bacteriën dood. Hierdoor raakt het microbioom verstoord en kan deze uit balans raken. Dit kan leiden tot klachten, zoals diarree.

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht