gratis verzending & volgende dag in huis

Slank 2023

Slank

Geplaatst op 24 december 2022 in categorie Inspiratie & Motivatie

Dé tip voor een slank 2023

Is jouw goede voornemen voor 2023 om slank te worden, maar weet je niet goed hoe je het aan moet pakken? Afvallen is meer dan alleen ‘meer bewegen en niet snoepen’. De allerbelangrijkste tip om succesvol slank het nieuwe jaar in te gaan is: maak een lange termijn planning.

Een lange termijn planning is de meest belangrijke regel om een dieet tot een succes te maken. Wil je echt die kilo’s aanpakken en slank het nieuwe jaar in? Start dan zeker niet te streng met als gevolg dat je het niet lang volhoudt. Laat je niet verleiden tot een te streng dieet of te streng begin.

Slank het nieuw jaar in

Zeker nu na al die feestdagen voel je je enorm opgeblazen en wil je direct van dit gevoel af. Met als gevolg dat je té fanatiek start met een dieet. Je start met een detoxkuur, gaat vervolgens veel minder eten en gaat meer bewegen en sporten.

Klinkt goed toch? Hoor ik je denken. Maar als je te weinig voedingsstoffen tot je neemt en meer gaat bewegen, doe je je lichaam daarmee tekort. De kans groot dat je lichaam na een week of 3 enorm in protest gaat en schreeuwt om (meer) voedingsstoffen. Dat is de bekende ‘blue Monday’. De dag dat je opgeeft, omdat je te streng bent geweest voor jezelf.

Slank worden

Welk dieet kies je?

Besef je goed, dat afvallen van 6, 8, 12, 16kg of meer tijd nodig heeft. Je valt niet in 2 weken die kilo’s af die je als doel hebt. Kies dus voor een dieetprogramma dat je voor een langere tijd kunt volhouden. Wil je liever zelf aan de slag? Lees mijn 10 afslanktips.

Maar dan kom je op de volgend vraag: welk dieet kies je en wat werkt nu echt? Nou goed nieuws! Er zijn meer wegen naar Rome om slank te worden. Tegenwoordig zijn er zoveel diëten die verantwoord zijn om te volgen en werken. Dus als je een keuze wilt maken voor een dieet, stel jezelf dan de volgende vragen:

  • Past een dieet bij mij en past het in mijn leven, gezin en werk?
  • Heb ik hulp nodig of een stok achter de deur of kan ik het op eigen kracht?
  • Kan ik dit dieet langdurig volhouden?

Misschien ben je iemand die het juist nodig heeft om koolhydraten binnen te krijgen voor je energie. Dan is een eiwitdieet geen goed idee, dat zul je niet lang volhouden.

Wil je liever niet apart voor jezelf koken en eet je graag mee met je partner of gezin? Om een dieet goed vol te kunnen houden, is het belangrijk dat het niet voelt als straf op opgave. Laat je dus niet misleiden tot diëten die op korte termijn veel gewichtsverlies geven. Als je het maar een paar dagen kunt volhouden, heb je daar niets aan.

Snel slank worden

Dat wil overigens echt niet zeggen dat je niet snel kunt afvallen! Dat kan zeker wel, maar het is wel belangrijk dat het op een verantwoordelijke manier gaat. Dat je energie goed is, je geen spiermassa verliest en dat je het lichaam alles geeft wat die nodig heeft.

Mijn mening als voedingscoach is dat je alles moet blijven eten: koolhydraten, vetten en eiwitten. Je lichaam heeft namelijk al deze voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Door alles te blijven eten, voed je het lichaam, val je kilo’s af en houd je een dieet het beste vol. Een goed lange termijn plan dus om slank te worden. Klinkt goed toch? Ik begeleid al meer dan 15 jaar vrouwen in afvallen met Slinc. Een dieet dat je gewoon vanuit huis kunt volgen. Je blijft heel normaal eten, maar ziet de weegschaal wel elke week naar beneden gaan.

Slank en fit 1

Lees ook

Reageer op dit bericht