gratis verzending & volgende dag in huis

Speciaal voor het Zuiden: Carnaval

Geplaatst op 23 januari 2023 in categorie Inspiratie & Motivatie

Niet aankomen tijdens Carnaval

Alaaf! Als Brabander ben ik opgegroeid met Carnaval. Ontzettend leuk, maar ik weet ook dat Carnaval een uitdaging kan zijn als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Voor de echte enthousiaste hossers onder ons geldt dat je met Carnaval juist meer energie verbruikt. Maar vaak wordt dat wel gecompenseerd met het nodige alcoholverbruik en vaak ook nog slecht eten. Hoe kun je voorkomen dat je aankomt?

Als je aan het Slincen bent of een ander dieet volgt, stop dan even tijdens Carnaval en volg onderstaande tips. Met onderstaande tips blijf je op gewicht tijdens Carnaval.

Tips voor Carnaval

  • Drink om-en-om een glas alcohol en een glas water. Een bijkomend voordeel hiervan is overigens dat je dan geen kater zult hebben de volgende dag! Alcohol is namelijk vochtafdrijvend en daardoor ontstaat de kater. Wil je het nog beter doen, kies dan voor afwisseling 1 glas alcohol en 2 glazen water.
  • Sluit de avond niet af met een vette hap. Heb je toch teveel honger, kies dan liever voor een broodje kaas of ham, die ze vaak in de friettent ook hebben. Wil je toch een vette hap? Een broodje kroket is de beste vette hap keuze!
  • Ga niet compenseren. We denken als vrouw vaak: dan maar wat minder eten overdag, dan compenseer ik het teveel aan alcohol. Dat heeft juist een averechts effect! Zorg dus juist dat je tijdens deze dagen overdag goed voedzaam eet. Dat geeft een hoge stofwisseling en dus een betere vertering van de alcohol. Hoe lager de stofwisseling, hoe sneller je lichaam de alcohol omzet in vet. Eten dus!
  • Eet dus de hele dag veel en voedzaam. Zo komt je stofwisseling goed op gang en kun je alle alcohol beter verwerken. Het liefst producten met veel voedingsvezels. Zo kan een goed ontbijt bestaan uit: een flinke bak yoghurt met muesli en een stuk fruit of 2 volkoren boterhammen met ei. Ook de middag eet je 3 boterhammen. Eet ook rauwkost of groente bij je boterham. Eet tussendoor in de ochtend en middag fruit en zuivel. Dat kan een bak yoghurt zijn met een appel of een sinaasappel met een glas melk. Ben niet bang om veel te eten. Het gaat hier allemaal om voedzame producten. Veel voedzame producten overdag zorgt voor een hoge stofwisseling, waardoor je lichaam de alcohol beter kan verwerken.
  • Compenseren met beweging mag natuurlijk wel altijd! Ga extra sporten deze dagen.
  • En natuurlijk: heel veel hossen! Dit kost het lichaam energie en daarmee blijft de verbranding hoog.
  • Maak je het laat of begin je al vroeg in de middag? Voorkom dat je teveel honger krijgt en zorg dat je iets bij hebt om te eten. Zo is een proteine reep een prima tussendoortje maar ook een verantwoorde snack voor later op de avond. En erg makkelijk om mee te nemen!
  • Is Carnaval voorbij en heb je ondanks alle voornemens toch teveel gedaan? Doe dan een appeldag of een fruitdag om het lichaam weer klaar te maken voor vetverbranding. Op een fruitdag eet je hele dag door fruit, alle soorten. In de avond eet je alleen vlees of vis en groente. Drink ook heel veel water op deze dag, 1,5 tot 2 liter water. Dat zuivert je lichaam van alle afvalstoffen.
Lees ook

Reageer op dit bericht