gratis verzending & volgende dag in huis

Vitaal oud worden

Vitaal oud worden

Geplaatst op 20 augustus 2022 in categorie Inspiratie & Motivatie

De laatste 15 jaar ben ik vooral bezig geweest met afvallen en op gewicht blijven. Maar de reden waarom ik gezond wil eten, is veranderd. Natuurlijk ook nog steeds om mijn gewicht stabiel te houden, maar ik heb een nieuw doel: vitaal oud worden.

Ik verdiep me veel in onderzoeken en studies naar voeding en de invloed op het lichaam en gezondheid. En het valt niet meer te ontkennen: met gezonde voeding kun je de kans op allerlei ziekten en aandoeningen enorm verkleinen. Aandoeningen als reuma, hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk, migraine, eczeem etc.

Gezond oud worden

En misschien denk je nu: ‘Ver van mijn bed show, ik ben nog hartstikke jong en ik voel me goed.’ Maar veel gezondheidsproblemen zijn een proces van jarenlang ondervoeding in de juiste voedingsstoffen. Ben je wel al wat ouder en wil je een verandering aanbrengen in je voeding? Hoe oud je ook bent, het is nooit te laat om je eetpatroon aan te passen naar gezond en voedzaam eten.

En ik ben zeker nog helemaal niet oud hoor, ik ben 44 jaar. Maar simpele dingen als een rondje door het bos wandelen, op mijn fiets naar de winkel en hardlopen zijn voor mij heel vanzelfsprekend. Maar ik ben me meer dan ooit bewust van het feit dat ik dit allemaal nog kán doen. Dat ik net zo makkelijk nóg een keer de trap op ren omdat ik boven iets vergeten ben.

Ik ben me daar zo bewust van, omdat ik helaas van dichtbij heb gezien hoe gezondheidsproblemen je in de meest simpele dagelijkse dingen kunnen belemmeren. Dat het ineens niet meer zo vanzelfsprekend is en dat je zelfs afhankelijk wordt van hulp.

Eet jezelf gezond

Sommige ziekten treffen je omdat je genetische aanleg hebt of gewoonweg: dikke pech. Maar zoveel (ouderdoms)kwalen en ziekten zijn positief te beïnvloeden en zelfs te voorkomen door voeding. Het is mijn doel om de invloed díe ik heb met voeding en beweging om gezond en vitaal te blijven, om die te benutten.

Daarnaast ga je door gezond te eten ook nog eens afvallen, dus een win-win situatie.

Vitaaloudworden

Vitaal oud worden

Hoe kom je daar, want uiteindelijk willen we dat toch allemaal? Vitaal oud worden, je gezond voelen en elke dag met een goede energie de dag doorkomen.

Moeten we dan radicaal om en aan de boekweitpannenkoeken, quinoa salade of overnight oats? Ik geloof dat het nastreven van een gezonde levensstijl het beste werkt als je het in kleine stapjes doet. Voor veel vrouwen begint dat toch bij afvallen.

Overgewicht is op zichzelf al een belasting voor het lichaam en laat jou op allerlei manieren weten dat dit niet de bedoeling is. Dat uit zich in: lage energie, je futloos voelen, darmproblemen, gasvorming, maagzuur, moeite met concentratie, huiduitslag, slecht slapen etc. Het lichaam geeft signalen af dat het anders moet.

In plaatst van het symptoom te bestrijden met medicatie of een crème, raad ik je aan om het probleem zelf aan te pakken. Door het lichaam te voeden met voedingstoffen die het nodig heeft en alle onzuiverheden weg te laten, zullen al je klachten verminderen en zelfs verdwijnen.

Hoe pak je dat aan?

Ik adviseer om te starten met afvallen met Slinc. Ikzelf was voor mijn 28ste 19 kilo zwaarder en had eetbuien van chips, Oreo koekjes en chocola. Kijk waar ik nu sta: ik geniet van voedzaam eten en blijf ik goed op gewicht. Slinc. was mijn eerste stap naar een blijvend gezond leven.

Slinc. leerde mij:

  • Voedzaam te eten wat zorgt voor meer verzadiging en balans in het lichaam
  • Meerdere keren over de dag kleine porties eten (6 eetmomenten) voor het nastreven van een stabiele bloedsuikerspiegel en om honger te voorkomen
  • Dat ik me heel energiek, gelukkig en lekker in mijn vel voelde en dat ik dat graag vast wilde houden

Gezond oud worden

Zet met Slinc. jouw eerste stap naar een gezonder en fitter leven. Een simpel en duidelijk eetritme die elke dag hetzelfde is. Vooral heel makkelijk dus. Je kiest uit de voedingslijst zelf wát je eet. De aanvulling van de plantaardige voedingssupplementen zorgt ervoor dat je alles binnen krijgt om gezond af te vallen.

Met de Slinc. Startbox voor 4 weken ben je helemaal ready, set… go! Alle informatie die je nodig hebt om te starten met afvallen, vind je terug in het bijgevoegde instructieboek. Het kookboek Slank & Gezond zit er ook bij en die is superhandig in de keuken. Een receptenboek vol met gezonde, makkelijke recepten waar het hele gezin uit kan mee eten. Met het startpakket ontvang je een totaal pakket van en kun je direct starten met afvallen.

Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht