gratis verzending & volgende dag in huis

Voel jij je na Pasen ook een Paasei?

Geplaatst op 11 april 2022 in categorie Inspiratie & Motivatie

Voel jij je na Pasen ook een Paasei? Wil jij graag afvallen en goed van start gaan? Het belangrijkste punt van een goede start is: schiet niet in paniek! Gek advies misschien, maar het is onze paniekreactie na ’teveel’ die je een verkeerde start geeft.

Het teveel aan chocolade Paaseitjes, Paasbrood, Paasbrunch, gezellige gourmet, wijntjes etc. dat alles bij elkaar opgeteld zorgt ervoor dat je je zo rond voelt als een Paasei. Je voelt je opgeblazen, zwaar en schuldig over alles van wat je teveel hebt gegeten, gedronken en gesnoept. Je had het jezelf nog zo voorgenomen. En ook de weegschaal geeft het aan (als je er al op durft te gaan staan!) veel te veel! En we zijn nu eenmaal vrouwen: we willen direct van dat gevoel af.

Weg met die kilo’s! Dus wat doen we als vrouw… we gaan als een gek veel te streng lijnen. Crackertje ’s morgens, salade in de middag en vooral geen koolhydraten in de avond. Dat opgeblazen gevoel moet meteen weg!

En daar gaan we dus meteen al de mist in. Paniekreactie. Direct willen corrigeren wat we er in 2 dagen (of misschien wel meer) aan hebben gegeten, gedronken en gesnoept. Want wat brengt deze paniekreactie ons? Je gaat te streng lijnen.

Te streng lijnen zorgt ervoor dat je een dieet niet lang volhoudt. Je zet in op discipline terwijl je lichaam veel meer van je vraagt. Je lichaam moet alle ‘rotzooi’ nog verwerken van de afgelopen dagen en je vraagt ook nog eens van je lichaam dat die moet gaan vetverbranden. Twee processen die het lichaam veel energie kosten. En wat krijgt je lichaam? Een beetje rauwkost misschien, een stukje vis met wat groente en een crackertje. Veel te weinig.

Je krijgt te weinig voedingsstoffen binnen om alle energie te kunnen leveren die het lichaam nodig heeft. Je lichaam vraagt om meer. Je lichaam gaat dus het signaal afgeven aan jou dat die meer voedingsstoffen nodig heeft. Dat gevoel herkennen wij als honger of trek. Maar we zijn een nadenkend wezen, dus we denken meer aan misschien nog meer (gezond) eten, maar alleen nog maar aan die Paaseitjes die nog over zijn en in de kast liggen! En probeer dan maar eens sterk te blijven.

Te streng lijnen houd je niet vol. Ben je vandaag begonnen en herken je jezelf hierin? Er is nog niets verloren, corrigeer jezelf direct en ga voldoende eten. Hoe pak je het aan om te gaan lijnen? Lees mijn tips nog eens door hoe je een goede start maakt met afvallen: afvallen doe je zo.

Afslankcoach Rachel Hulshof in een sportieve kleding en sportieve houding

Gaat het je niet alleen om een aantal correctie kilo’s, maar wil je graag meer afvallen? Start dan met Slinc.

Lees ook

Reageer op dit bericht