gratis verzending & volgende dag in huis

Wat eet en drink je als je griep hebt?

Wat eet en drink je als je griep hebt?

Geplaatst op 05 januari 2018 in categorie Inspiratie & Motivatie

Er heerst veel griep op dit moment. Koorts, hoofd-, keel- en spierpijn. Als je ziek bent, is het belangrijk dat stopt met je dieet. Je lichaam moet heel hard werken om je weer beter te maken, je hebt daar al je energie voor nodig. Het is daarom ook heel belangrijk dat je goed eet. Juist door te eten, kun je een opkomende griep weer snel de baas worden. Wat kun je het beste eten en drinken als je de griep hebt?

  • Drink veel water. Door koorts transpireer je veel en verlies je veel vocht. Het is daarom belangrijk om veel water te drinken. Daarnaast reinigt water je lichaam van alle afvalstoffen die vrijkomen als je ziek bent.
  • Drink groene thee, dit is rijk aan anti oxidanten.
  • Een fijne verzachting voor de keel zijn ijslollies. Je kunt ze eventueel zelf maken van verse vruchtensap of fruit uit de blender.
  • Eet soep op basis van bouillon, met name kippensoep. Het aminozuur cysteïne in de kip helpt slijm in de longen te verdunnen. Daar komt bij dat de warme bouillon je neus- en keelholte vochtig houdt, helpt tegen uitdroging en bestrijdt keelinfectie.
  • Eet ‘Hete’ voedingsmiddelen. Sambal doet je de tranen in de ogen schieten en je neus lopen, maar dat zijn precies de eigenschappen die van pas komen bij verkoudheid. Maak je verstopte neus dus open met spaanse pepers, wasabi, mierikswortel en dergelijke.
  • En tot slot: eet zoveel mogelijk voedzame producten (volkoren producten, groente, fruit, zuivel) en geen suikers, snoep of vette producten. Suiker doet een aanslag op je immuunsysteem en kan ontstekingen veroorzaken. En vetrijk eten ligt letterlijk zwaar op de maag, omdat het minder goed verteerbaar is dan koolhydraten en eiwitten.

Beterschap!

Lees ook

Reageer op dit bericht