gratis verzending & volgende dag in huis

Water drinken afvallen

Water drinken afvallen

Geplaatst op 20 april 2023 in categorie Inspiratie & Motivatie

Afvallen door water drinken

Als voedingscoach adviseer ik om 1,5 tot 2 liter water te drinken als je wilt afvallen. Dodelijk vermoeiend, want je rent de hele tijd naar de wc. Gaat het je in de zomer goed af, is het niet echt motiverend om met koud weer zoveel te drinken. Eigenlijk dus vooral heel vervelend zoveel drinken. Vervelend, maar water drinken is cruciaal als je wilt afvallen.

Water drinken afvallen, waar is het goed voor?

Water voert je afvalstoffen af. Als je aan het afvallen bent, komen er nieuwe afvalstoffen vrij uit de vetcellen die verbrand worden. Als er teveel afvalstoffen in je lichaam komen, word je ziek. Ons lichaam (zo ingenieus als het is) beschermt zichzelf daartegen en stopt dus met vetverbranden. Als je dus de vrijgekomen afvalstoffen uit je vetverbranding niet goed afvoert, stopt je lichaam met vetverbranding. Je valt dan minder goed af.

Water heeft de beste transportfunctie voor de afvoer van afvalstoffen. En dan in de zuiverste zin van het woord; alle toevoegingen doen afbreuk aan deze functie. Wil je liever toch een smaakje? Je kunt wel op smaak brengen met natuurlijke producten zoals munt, gember of komkommer. Liever geen fruit, want dat geeft fruitsuikers af en geen smaakjes als Slimpie, ranja etc of thee.

En ja, dan loop je dus de hele tijd naar de wc. Vervelend, maar een goed teken. Dat wil zeggen dat je je lichaam rein houdt van afvalstoffen. Mijn ervaringen als afslankcoach met water drinken tijdens het afvallen, toont het ook aan. Wil je een goed resultaat op de weegschaal, drink dan voldoende.

Te weinig water drinken afvallen

Als je te weinig water drinkt, blokkeer je dus je eigen vetverbranding. Je kunt lijnen wat je wilt, maar als het drinken niet goed gaat, is het resultaat ook altijd minder goed. Je valt nog maar een paar ons af of blijft zelfs een tijd stabiel in gewicht. Als iemand te weinig drinkt, zie ik dat ook direct terug in de weegresultaten.

Door voldoende te drinken, is je lichaam in staat om te kunnen vetverbranden. Ook tijdens afvallen met Slinc. is mijn advies om 1,5 tot 2 liter water te drinken. Je mag daarnaast nog koffie en thee drinken.

Afvallen door water drinken

Hoeveel water per dag

Wist je dat water een essentiële bouwstof is voor het lichaam? Dus ook als je niet wilt afvallen, is voldoende vocht binnen krijgen goed voor een gezond lichaam. Drink dagelijks 1,5 tot 2 liter per dag. Deze bouwstof onderhoudt alle weefsel in het lichaam, het helpt je lichaamstemperatuur te reguleren en het transporteert naast afvalstoffen ook voedingstoffen in de bloedbaan.

Sommigen zeggen dat het de grootste onzin is om alleen water te drinken, omdat je ook met andere dranken vocht binnenkrijgt. En dat klopt overigens volledig. Om je vochthuishouding op peil te houden kun je ook koffie, thee etc. drinken.

Maar de clou zit hem in de vraagstelling. Als je alleen geïnteresseerd bent om je vochthuishouding te reguleren, kun je inderdaad alles drinken. Maar wil je afvallen, dan is het dus wel nodig om 1,5 tot 2 liter te drinken om een goed resultaat te (blijven) behalen.

Maar ook als je op gewicht wilt blijven is het goed om water te drinken. Dan blijft je lichaam meer rein van aanwezige afvalstoffen, die bijvoorbeeld ook vrijkomen na extra beweging, sporten of als je ziek bent. Wil je dat alle processen in je lichaam optimaal functioneren, dan kun je daar dus met drinken aan bijdragen.

Warm water drinken afvallen

Je kunt water ook warm drinken als je wilt. Warm water uit de kraan of gekookt (zonder thee dus). Het is even wennen, maar zeker in de wintermaanden is dat lekker om te doen.

Verder is een goede tip om in de ochtend een glas lauw water op nuchtere maag te drinken. Dit zet je spijsvertering direct aan en spoelt alle organen door. Het is tevens een prikkel voor de darmen, dus het ondersteunt een goede stoelgang.

Water met citroen

Je kunt op nuchtere maag ook citroensap drinken. Ook dit heeft een reinigende werking voor je organen. Citroensap drinken op nuchtere maag zorgt ervoor dat je maag wat inkrimpt en je over de dag wat minder eet. Water met citroen drinken heeft dus een positieve invloed op afvallen. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar een glas lauw water in plaats van citroensap. Dat is mij iets te zuur zo op de vroege ochtend.

Afvallen water drinken

Afvallen is meer dan alleen maar water drinken. Om gewichtsverlies te bereiken, zijn een aantal veranderingen belangrijk, waaronder inderdaad water drinken. Mijn advies in afvallen kun je samenvatten in 7 belangrijke stappen:

  1. eet elke 2 tot 2,5 uur
  2. drink 1,5 tot 2 liter water
  3. eet voedzame producten
  4. Varieer
  5. drink geen alcohol
  6. snoep niet
  7. beweeg

Afvallen met Slinc. helpt jou met een duidelijk eetschema om bovenstaande stappen makkelijk in te passen in jouw leven.

Als afslankcoach adviseer ik om 1,5 tot 2 liter water te drinken als je wilt afvallen. Door voldoende water te drinken, is je lichaam in staat om te kunnen vetverbranden. Je mag daarnaast nog koffie en thee drinken.

Voldoende water drinken helpt bij afvallen, omdat water afvalstoffen afvoert die vrijkomen bij vetverbranding. Als er teveel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, stopt het lichaam met vetverbranden. Door water te drinken tijdens het afvallen, houd je het lichaam dus in staat voor vetverbranding.

Citroensap heeft een reinigende werking voor je organen. Citroensap drinken op nuchtere maag zorgt ervoor dat je maag wat inkrimpt en je over de dag wat minder eet. Water met citroen drinken heeft een positieve invloed op afvallen.

Water drinken afvallen
Afvallen hoef je niet alleen te doen

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht