gratis verzending & volgende dag in huis

Groente

Geplaatst op 29 augustus 2018 in categorie Tips & weetjes

Slinc. adviseert om groente te eten bij de lunch. Groente zorgt voor belangrijke vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels. Maar we blijven vaak steken op komkommer en tomaat. Denk ook eens aan: radijsjes, gesneden paprika, wortels of winterwortel in plakjes gesneden, bloemkool (snijd een halve bloemkool in roosjes en bewaar deze in de koelkast, de andere helft gebruik je voor je avondeten), rauwe spruitjes, venkel of bleekselderij. Maak elke dag een mix van 4 gesneden groenten, zo heb je een heel aantrekkelijk bakje rauwkost. Je kunt rauwkost ook een extra lekker smaak geven met door wat blaadjes basilicum los erbij te doen of wat peterselie, bieslook of augurkjes. Of maak een lekkere rauwkost salade, simpel en snel: snijd een tomaat, een ui en bleekselderij klein. Doe er wat olie overheen, peper en zout en een lepeltje mosterd. Door elkaar mixen, laat het een ochtend in de ijskast staan en je hebt ’s middags een heerlijke salade.

Lees ook

Reageer op dit bericht